Tlačenka speciál
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2017-08-22-0337
Číslo výrobku
2017-08-22-0337/1134
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Masný výrobek tepelně opracovaný. Vařená zabíjačková pochoutka s vysokým podílem vařeného vepřového masa. Charakteristickým znakem výrobku na řezu je mozaika tvořená velkými kusy vařené libové vepřové svaloviny, doplněných ručně namletými kůžemi s podkožím a navzájem spojených čirou rosolovitou hmotou vyvařenou z vepřového masa a kolen. Tlačenka je dochucena přírodním kořením a solí.
Společnost
Řeznictví Kunovský s.r.o.
Bohuslávky 7
Bohuslávky, 75131
Česká republika
Definice balení
EAN
285829
Balení
Typ: Al-folie a polyamid/PE-folie, velikost: 1 kg
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso a vepřová kolena s kůží
75 %
vývar z vepřových kolen
22 %
jedlá sůl
směs koření (pepř, majoránka, česnek)
vepřové střívko
Alergeny
Energetická hodnota výrobku
685 1
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled – suchý, pevný, celistvý, hutný plátek výrobku, tvar odpovídá použitému obalu. Barva – odpovídající použitým surovinám a způsobu zpracování.
Vůně a chuť
Vůně a chuť – po vařeném mase a použité směsi koření, jemná, přiměřeně slaná.
Konzistence
přiměřeně pružná, soudržná, na skusu vláčná
Nadstandardní parametry
Neobsahuje SOM, zvýrazňovače chutí, lepek ani bílkovinné přísady,
Technologický postup
Syrová vepřová kolena a maso jsou očištěna a důkladně opakovaně omyta. Následně se uvařená kolena zbaví kostí, oddělí svalovina od kůže s podkožím a měkkých částí. Kůže jsou namleté na drobnější kousky, větší svaly se pouze překrojí napůl, menší se nechají vcelku. Vše je pak smícháno s vývarem z vepřových kolen, ochuceno kořením a naplněno do umělých technologických obalů. Výrobek se uvaří a následně zchladí. Uloží se v chlazeném skladu do 5 st. C a expeduje.
Ocenění a značky kvality
Klasa
Procesní stav
Zrušený