Výrobky

Tlačenka speciál

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2017-08-22-0337

Číslo výrobku

2017-08-22-0337/1134

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Charakteristika výrobku

Masný výrobek tepelně opracovaný. Vařená zabíjačková pochoutka s vysokým podílem vařeného vepřového masa. Charakteristickým znakem výrobku na řezu je mozaika tvořená velkými kusy vařené libové vepřové svaloviny, doplněných ručně namletými kůžemi s podkožím a navzájem spojených čirou rosolovitou hmotou vyvařenou z vepřového masa a kolen. Tlačenka je dochucena přírodním kořením a solí.

Společnost

Řeznictví Kunovský s.r.o.
Bohuslávky 7
Bohuslávky, 75131
Česká republika

Definice balení

EAN

285829

Balení

Typ: Al-folie a polyamid/PE-folie, velikost: 1 kg

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso a vepřová kolena s kůží

75 %

vývar z vepřových kolen

22 %

jedlá sůl

směs koření (pepř, majoránka, česnek)

vepřové střívko

Alergeny

Energetická hodnota výrobku

685 1

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled – suchý, pevný, celistvý, hutný plátek výrobku, tvar odpovídá použitému obalu. Barva – odpovídající použitým surovinám a způsobu zpracování.

Vůně a chuť

Vůně a chuť – po vařeném mase a použité směsi koření, jemná, přiměřeně slaná.

Konzistence

přiměřeně pružná, soudržná, na skusu vláčná

Nadstandardní parametry

Neobsahuje SOM, zvýrazňovače chutí, lepek ani bílkovinné přísady,

Technologický postup

Syrová vepřová kolena a maso jsou očištěna a důkladně opakovaně omyta. Následně se uvařená kolena zbaví kostí, oddělí svalovina od kůže s podkožím a měkkých částí. Kůže jsou namleté na drobnější kousky, větší svaly se pouze překrojí napůl, menší se nechají vcelku. Vše je pak smícháno s vývarem z vepřových kolen, ochuceno kořením a naplněno do umělých technologických obalů. Výrobek se uvaří a následně zchladí. Uloží se v chlazeném skladu do 5 st. C a expeduje.

Ocenění a značky kvality

Klasa

Procesní stav

Zrušený