Výrobky

Špekáčky Dvořák

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2015-12-22-0054

Číslo výrobku

2015-12-22-0054/1170

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Charakteristika výrobku

Ručně vázaný tepelně opracovaný výrobek

Společnost

Uzenářství Jaromír Dvořák, s.r.o.
Příčovy 5
Sedlčany, 26401
Česká republika

Definice balení

Balení

Typ: nebalený, velikost: 1 kg

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

hovězí maso

39 %

vepřové maso

18 %

hřbetní sádlo

20 %

pitná voda

jedlá sůl

směs koření

dextróza

Přídatné látky

E 450 - Difosforečnany

E 451 - Trifosforečnany

E 300 - Kyselina askorbová

E 452 - Polyfosforečnany

E250 dusitan sodný

Senzorické požadavky

Vzhled

Dílo pevné a soudržné konzistence na řezu mozaikového vzhledu na povrchu zlatohnědé barvy.

Vůně a chuť

Příjemná chuť po čerstvé uzenině a koření.

Konzistence

Pevná, soudržná.

Technologický postup

1. Příprava suroviny na výrobu. 2. Mělnění. 3. Kutrování. 4. Narážení. 5. Uzení/vaření. 6. Chlazení.

Procesní stav

Schválený