Ovus – čerstvá hnědá slepičí vejce třídy A - 6 ks
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2015-12-02-0026
Číslo výrobku
2015-12-02-0026/1192
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - vejce
Charakteristika výrobku
Vejce od nosnic HISEX a HY-LINE
balení po 6 ks; původ ČR
Společnost
OVUS-podnik živočišné výroby, spol. s r.o.
Těhul 169
Kvíc, 27401
Česká republika
Definice balení
Balení
Typ: papírová krabička, velikost: 6 ks
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vejce
100 %
Alergeny
3 - Vejce - Vejce a výrobky z nich
Senzorické požadavky
Vzhled
Čisté s nepoškozenou skořápkou, barva skořápky bílá až tmavě hnědá, nemyté, označené, např. (1 CZ 1617), rozdělené do hmotnostních skupin ( M- 53-63 g), barva žloutku dle stupnice La Roche min.8.
Vůně a chuť
Chuť i vůně typická pro vejce.
Konzistence
Pevný žloutek, čirý průhledný rosolovitý bílek.
Nadstandardní parametry
Vlastní produkce vajec, krmeno krmivem vyrobeném v České republice, vejce tříděna a balena v rámci 1 podniku;
zavedeny systémy BRC, IFS.
Technologický postup
Vejce od nosnic HISEX a HY-LINEjsou co nejdříve po snášce dopravována do třídíren nebo skladů vajec.
Vejce jsou do třídírny dodána nejpozději 4. pracovní den po snášce.
Vejce jsou individuálně označena na skořápce rozlišovacím číslem producenta, dle směrnice 2002/4/ES., v produkčním místě nebo na každém kontejneru před opuštěním produkčního místa.
Vejce jsou před tříděním prohlédnuta a prosvícena, nevhodná vejce jsou z třídění vyřazena.
Třídírny třídí, balí a označují vejce a obaly nejpozději 2. pracovní den po dni převzetí vajec.
Po vytřídění jsou čerstvá vejce balena do požadovaného typu obalu. Vejce jsou po celou dobu přepravy a skladování uchovávána při nekolísavé teplotě +5°C až +18°C.
Procesní stav
Zrušený