Výrobky

Špek dědy Pilčíka VBC

Číslo cechovní normy

2017-08-22-0338

Číslo výrobku

2017-08-22-0338/1200

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Charakteristika výrobku

Masný výrobek, tepelně opracovaný - uzený; upřesnění energetické hodnoty výrobku:energetická hodnota na obale v kcal je : 409 kcal/100 g výrobku. Obsah lepku: max. 20 mg/kg.

Společnost

Řeznictví H+H, s.r.o.
Hlavní 46
Hladké Životice, 742 47
Česká republika

Definice balení

EAN

47357901

Balení

Typ: vakuové balení, velikost: 1 kg

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřový bok

92 %

pitná voda

koření

extrakty koření

jedlá sůl

dextróza

cukr

kouřové aroma

Přídatné látky

E250 dusitan sodný

E 450 - Difosforečnany

E 451 - Trifosforečnany

Energetická hodnota výrobku

1691 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

55 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

11 g/100g

Sacharidy

3,5 g/100g

Bílkoviny

14 g/100g

Sůl

2,7 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled na povrchu: tmavě hnědá barva, koření na povrchu, je patrno na vzhledu. Vzhled v nákroji: charakteristická mozaika, kde se nepravidelně střídá tučná a libová část boku.

Vůně a chuť

Vůně a chuť: po čerstvé uzenině, příjemná, přiměřeně slaná, máslová

Nadstandardní parametry

Vysoký obsah vepřového boku (92%);

Bez lepku;

Bez SOM a drůbežího SOM;

Dlouhá doba tepelného opracování při vysokých teplotách;

Bez zvýrazňovačů chuti ;

Bez přídavku bílkovin.

Technologický postup

výběr výsekových boků;

úprava vepřových boků;

solení vepřových boku;

odložení nasolené suroviny;

tepelné opracování - uzení;

chlazení výrobku.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah lepku: max. 20 mg/kg;

obsah tuku: max. 55 g/100g;

obsah soli: max. 3,5 g/100g;

výrobekje pravidelně testován, dkel nařízení OVS, při kterém jsou stanoveny mikrobiologické limiry a analyticky stanoveny obsahy základních fyzikálních veličin.

Ocenění a značky kvality

Klasa

Procesní stav

Schválený