Špek dědy Pilčíka VBC
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2017-08-22-0338
Číslo výrobku
2017-08-22-0338/1200
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Masný výrobek, tepelně opracovaný - uzený; upřesnění energetické hodnoty výrobku:energetická hodnota na obale v kcal je : 409 kcal/100 g výrobku. Obsah lepku: max. 20 mg/kg.
Společnost
Řeznictví H+H, s.r.o.
Hlavní 46
Hladké Životice, 742 47
Česká republika
Definice balení
EAN
47357901
Balení
Typ: vakuové balení, velikost: 1 kg
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřový bok
92 %
pitná voda
koření
extrakty koření
jedlá sůl
dextróza
cukr
kouřové aroma
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 450 - Difosforečnany
E 451 - Trifosforečnany
Energetická hodnota výrobku
1691 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
55 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
11 g/100g
Sacharidy
3,5 g/100g
Bílkoviny
14 g/100g
Sůl
2,7 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled na povrchu: tmavě hnědá barva, koření na povrchu, je patrno na vzhledu. Vzhled v nákroji: charakteristická mozaika, kde se nepravidelně střídá tučná a libová část boku.
Vůně a chuť
Vůně a chuť: po čerstvé uzenině, příjemná, přiměřeně slaná, máslová
Nadstandardní parametry
Vysoký obsah vepřového boku (92%);
Bez lepku;
Bez SOM a drůbežího SOM;
Dlouhá doba tepelného opracování při vysokých teplotách;
Bez zvýrazňovačů chuti ;
Bez přídavku bílkovin.
Technologický postup
výběr výsekových boků;
úprava vepřových boků;
solení vepřových boku;
odložení nasolené suroviny;
tepelné opracování - uzení;
chlazení výrobku.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Obsah lepku: max. 20 mg/kg;
obsah tuku: max. 55 g/100g;
obsah soli: max. 3,5 g/100g;
výrobekje pravidelně testován, dkel nařízení OVS, při kterém jsou stanoveny mikrobiologické limiry a analyticky stanoveny obsahy základních fyzikálních veličin.
Ocenění a značky kvality
Klasa
Procesní stav
Schválený