Výrobky

K-Jarmark Paprikáš 750g VB

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2016-03-22-0066

Číslo výrobku

2016-03-22-0066/1206

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované

Charakteristika výrobku

Na 100g výrobku bylo použito 140g masa. hodnota poměru obsahu tuku a obsahu čisté svalové bílkoviny: 2,42; kořenící přípravek (paprika sladká, paprika pálivá, extrakty koření, dextróza)

Společnost

KMOTR - Masna Kroměříž a.s.
Hulínská 2286/28
Kroměříž, 767 01
Česká republika

Definice balení

EAN

4049727010356

Balení

Typ: vakuově baleno, velikost: 750 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

vepřové sádlo

hovězí maso

jedlá sůl

kořenící přípravek

startovací kultura mikroorganismů

Přídatné látky

E250 dusitan sodný

Energetická hodnota výrobku

1987 kJ / 100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Povrchový vzhled: povrch je lesklý, mírně vrásčitý, barvy sytě červené po přidané paprice, konzistence pružná až pevná. Vzhled v nákroji a vypracování: na řezu je výrobek lesklý, barvy růžově červené, bez shluku tukových nebo libových částic.

Vůně a chuť

Vůně: příjemná, aromatická po použitých surovinách a koření. Chuť: mírně slanější, výrazněji kořeněná, na skusu je výrobek vláčný až křehký.

Konzistence

Na skusu je výrobek vláčný až křehký.

Nadstandardní parametry

§ vysoký obsah masa; § povinné zastoupení hovězího masa; § nejvýše přípustná hodnota poměru obsahu tuku a obsahu čisté svalové bílkoviny: 2,8; § celkový obsah masa minimálně 125g na 100g hotového výrobku – z toho obsah hovězího masa minimálně 10% hmotnostních; § bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku, vlákniny a bílkovinných přísad.

Technologický postup

1. příprava surovin; 2. mělnění suroviny a míchání díla; 3. plnění; 4. zrání a sušení; 5. chlazení; 6. balení a etiketování.

Procesní stav

Zrušený