Výrobky

Smetanový jogurt BONI - 400 g

Číslo cechovní normy

2016-02-2-0099

Číslo výrobku

2016-02-2-0099/2573

Charakteristika výrobku

Smetanový jogurt

Společnost

Choceňská mlékárna s.r.o.
Kollárova 481
Choceň, 565 01
Česká republika

Definice balení

EAN

8594003218972

Balení

Typ: plastový kelímek se zavařeným hliníkovým víčkem, velikost: 400 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

smetana

jogurtové kultury

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

502 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

10,2 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

6,1 g/100g

Sacharidy

3,8 g/100g

Z toho cukry

3,8 g/100g

Bílkoviny

3,5 g/100g

Sůl

0,1 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

barva: bílá až krémová

Vůně a chuť

čistá, příjemně jogurtově nakyslá, bez cizích příchutí a pachů

Konzistence

typický vzhled smetanového jogurtu, hladká konzistence, bez uvolňování většího množství syrovátky

Nadstandardní parametry

  • mléčná surovina odpovídá cechovní normě Syrové kravské mléko,
  • jogurt nesmí obsahovat: škrob, želatina, zahušťující látky;
  • mléko a mléčné složky nesmí být nahrazeny nemléčnou složkou – nesmí obsahovat: konzervační látky, barviva, aromatické látky;
  • četnost živých jogurtových kultur musí být nejméně 107 na 1 gram výrobku na konci doby použitelnosti výrobku.

Technologický postup

Nastandardizovaná smetana s příslušnou tučností se homogenizuje a následně pasteruje při min. 90°C. Po vychlazení na požadovanou teplotu se směs zaočkuje příslušnou jogurtovou kulturou. Po zrání přes noc se směs chladí a čerpá na baličku, kde se balí do příslušných obalů.

Procesní stav

Zrušený