Smetanový jogurt BONI - 400 g
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-02-2-0099
Číslo výrobku
2016-02-2-0099/2573
Charakteristika výrobku
Smetanový jogurt
Společnost
Choceňská mlékárna s.r.o.
Kollárova 481
Choceň, 565 01
Česká republika
Definice balení
EAN
8594003218972
Balení
Typ: plastový kelímek se zavařeným hliníkovým víčkem, velikost: 400 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
smetana
jogurtové kultury
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
502 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
10,2 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
6,1 g/100g
Sacharidy
3,8 g/100g
Z toho cukry
3,8 g/100g
Bílkoviny
3,5 g/100g
Sůl
0,1 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
barva: bílá až krémová
Vůně a chuť
čistá, příjemně jogurtově nakyslá, bez cizích příchutí a pachů
Konzistence
typický vzhled smetanového jogurtu, hladká konzistence, bez uvolňování většího množství syrovátky
Nadstandardní parametry
- mléčná surovina odpovídá cechovní normě Syrové kravské mléko,
- jogurt nesmí obsahovat: škrob, želatina, zahušťující látky;
- mléko a mléčné složky nesmí být nahrazeny nemléčnou složkou – nesmí obsahovat: konzervační látky, barviva, aromatické látky;
- četnost živých jogurtových kultur musí být nejméně 107 na 1 gram výrobku na konci doby použitelnosti výrobku.
Technologický postup
Nastandardizovaná smetana s příslušnou tučností se homogenizuje a následně pasteruje při min. 90°C. Po vychlazení na požadovanou teplotu se směs zaočkuje příslušnou jogurtovou kulturou. Po zrání přes noc se směs chladí a čerpá na baličku, kde se balí do příslušných obalů.
Procesní stav
Zrušený