Výrobky

Boni - řecký jogurt bílý

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2016-03-18-0102

Číslo výrobku

2016-03-18-0102/2585

Charakteristika výrobku

Jogurt bílý s vysokým obsahem bílkovin

Společnost

OLMA, a.s.
Pavelkova 597
Olomouc, 77900
Česká republika

Definice balení

EAN

8593807753009

Balení

Typ: PP kelímek, hliníkové víčko, velikost: 140 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

mléko

jogurtová kultura

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

284 kj / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

1 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

0,7 g/100g

Sacharidy

3,5 g/100g

Z toho cukry

3,5 g/100g

Bílkoviny

11 g/100g

Sůl

0,09 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

mléčně bílá až krémová

Vůně a chuť

jemně nakyslá,  bez cizích příchutí a pachů

Konzistence

stejnorodá, hladká, hustá

Nadstandardní parametry

Surovina odpovídá ČCN 2016-03-18-0127 Syrové kravské mléko, vysoký obsah bílkovin (11%)

Technologický postup

Příprava mléčné směsi

Pasterace

Vychlazení na teplotu fermentace

Přídavek jogurtové kultury

Fermentace

Odstranění části syrovátky

Vychlazení

Plnění do spotřebitelského obalu

Skladování v chladu před expedicí

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

FYZIKÁLNĚ CHEMICKÉ PARAMETRY:

Obsah bílkovin11%

tuk 1 %

MIKROBIOLOGICKÉ PARAMETRY:

Listeria monocytogenes: max. 100/g

živé jogurtové kultury min 107 na konci doby použitelnosti

Uživatel

Schváleno

28.5.2021 13:19:26

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený