Danone Bílý jogurt
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-02-2-0099
Číslo výrobku
2016-02-2-0099/2586
Charakteristika výrobku
Jogurt ochucený, zrající v tanku
Danone jogurt je vhodný ke každodenní konzumaci. Jako zakysaný mléčný výrobek je díky obsahu vápníku a živých jogurtových kultur vhodným doplňkem snídaně nebo svačiny. Zároveň jde o přirozený zdroj bílkovin.
Společnost
Danone a.s.
Vinohradská 2828/151
Praha 3, 130 00
Česká republika
Definice balení
Balení
Typ: PP kelímek, ALU víčko 140g, velikost: 140 g
Způsob distribuce výrobku
obchodní sítě
Složení
mléko
mléčné bílkoviny
jogurtové kultury
Alergeny
1 - Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
8 - Skořápkové plody - Skořápkové plody, konkrétně: mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
290 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
3 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
1,9 g/100g
Sacharidy
5,9 g/100g
Z toho cukry
5,9 g/100g
Bílkoviny
4,6 g/100g
Sůl
0,15 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Barva bílá až krémová
Vůně a chuť
Chuť příjemně nakyslá, jogurtová
Konzistence
Konzistence krémová, jemná, přítomnost uvolněné syrovátky na povrchu není na závadu
Nadstandardní parametry
Zdroj vápníku – obsah 167 mg/100g
Zabalen do recyklovatelného kelímku
Jogurt obsahuje pouze mléko a mléčné složky
Technologický postup
Výrobní postup:
Příprava mléčné směsi
Pasterace
Vychlazení a přidání jogurtové kultury
Fermentace v procesním tanku v řízených podmínkách
Naplnění do obalu
Vychlazení
Expedice
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Vyhovuje požadavkům Nařízení komise ES 2073/2005 o mikrobiologických požadavcích na potraviny v platném znění.
Splňuje požadavky Vyhlášky 274/2019 Sb. o požadavcích na mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje.
Uživatel
Schváleno
9.6.2021 08:28:57
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Zrušený