Výrobky

Danone Jahodový jogurt

Číslo cechovní normy

2017-07-18-0307

Číslo výrobku

2017-07-18-0307/2588

Charakteristika výrobku

Danone jogurt je vhodný ke každodenní konzumaci. Jako zakysaný mléčný výrobek je díky obsahu vápníku a živých jogurtových kultur vhodným doplňkem snídaně nebo svačiny. Zároveň jde o přirozený zdroj bílkovin.

Společnost

Danone a.s.
Vinohradská 2828/151
Praha 3, 130 00
Česká republika

Definice balení

Balení

Typ: PP kelímek, ALU víčko 140g, velikost: 140 g

Způsob distribuce výrobku

obchodní sítě

Složení

mléko

kousky jahod

8,3 %

zahuštěné mléko

cukr

barvicí koncentráty z černé mrkve a mrkve

přírodní aroma

jogurtové kultury

Alergeny

1 - Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

8 - Skořápkové plody - Skořápkové plody, konkrétně: mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich

Energetická hodnota výrobku

442 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

4,8 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

3 g/100g

Sacharidy

12,3 g/100g

Z toho cukry

12 g/100g

Bílkoviny

3,2 g/100g

Sůl

0,11 g/100g

vápník

125 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Barva jemně načervenalá, do růžova podle použité ochucující složky

Vůně a chuť

Chuť lehce nakyslá, jahodová podle použité ochucující složky

Konzistence

Konzistence krémová, jemná, přítomnost uvolněné syrovátky na povrchu není na závadu

Nadstandardní parametry

Zdroj vápníku – obsah 125 mg/100g

Zabalen do recyklovatelného kelímku s edukativními informacemi pro spotřebitele  - výzva a návod jak třídit a recyklovat

Jogurtová hmota obsahuje pouze mléko a mléčné složky

Obsah ovoce 8,3 %

Technologický postup

Příprava mléčné směsi

Pasterace

Vychlazení a přidání jogurtové kultury

Fermentace v procesním tanku v řízených podmínkách

Přidání ochucující složky

Naplnění do obalu

Vychlazení

Expedice

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Vyhovuje požadavkům Nařízení komise ES 2073/2005 o mikrobiologických požadavcích na potraviny v platném znění.

Splňuje požadavky Vyhlášky 274/2019 Sb. o požadavcích na mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje.

Uživatel

Schváleno

9.6.2021 08:28:09

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Zrušený

Obrázky