Výrobky

Pšeničná mouka hladká světlá

Číslo cechovní normy

2019-10-18-0454

Číslo výrobku

2019-10-18-0454/2591

Charakteristika výrobku

Mlýnský výrobek získaný mletím pšenice, tříděný podle velikosti částic a obsahu minerálních látek

Společnost

MALITAS s.r.o.
Slatinice 134
Slatinice, 78342

Definice balení

EAN

85940487 2051 5

Balení

Typ: Papírový ventilový pytel, velikost: 25 kg

Způsob distribuce výrobku

výrobce - odběratel (pekárna), výrobce - velkoobchod

Složení

100 % Pšenice potravinářská, pitná voda

25 kg

Alergeny

1 - Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich

Energetická hodnota výrobku

1474 kj / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

1,5 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

0,3 g/100g

Sacharidy

73 g/100g

Z toho cukry

3 g/100g

Bílkoviny

12 g/100g

Sůl

: <0,01 g g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled: Jemný bílý prášek s nažloutlým odstínem

Vůně a chuť

Vůně a chuť: Příjemná, charakteristická pro mouku, bez zatuchlého, plísňového nebo jiného cizího pachu

Chuť je taktéž charakteristická pro mouku, bez nahořklé, nakyslé nebo jiné cizí příchuti

Konzistence

Konzistence: jemný prášek

Nadstandardní parametry

nejsou

Technologický postup

Zrno pšenice je před vlastním mletím čištěno na strojích, kde se odstraní příměsy a nečistoty, zrno se kondicionuje a odstraní se vrchní obalové části zrna. Při procesu mletí se separují jednotlivé druhy mouky dle velikosti části a obsahu minerálních látek

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Alveograf při konstantní hydrataci

P/L: 0,60 – 1,2. ČSN ISO 5530

Vlhkost nejvýše 15%, ČSN 56 05 12

Popel v sušině nejvíce 0,60 %, ČSN 56 05 12

Granulace: ČSN 56 05 12

-Propad sítem 257 µm nejméně 96,0 %

-propad sítem 162 µm nejméně 75,0 %

Číslo poklesu nejméně 180 s

Splňují  Vyhlášku MZe 18/2020 Sb  - Požadavky na mlýnské obilné výrobky

Mikrobiologické požadavky vyhovují nařízením (ES) č 2073/2005 v platném znění  o mikrobiologických kritériích pro potraviny

Chemické požadavky vyhovují Nařízení (ES) č 1881/2006 v platném znění - o maximálních limitech kontaminujících látek v potravinách

Rezidua pesticidů a Nařízení (ES) č. 396/2005 v platném znění - o maximálních limitech reziduí pesticidů. druhy kontaminujících a toxicky významných látek

Uživatel

Schváleno

9.6.2021 08:27:41

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Zrušený