Játrová paštika
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2018-02-22-0367
Číslo výrobku
2018-02-22-0367/2594
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - polokonzervy
Charakteristika výrobku
Vepřová játrová paštika,
- Masný výrobek, pasterovaný, typ polokonzerva (kategorie dle vyhlášky č. 69/2016, příloha č. 6 a 7).
- Výživové hodnoty neuvedeny: Osvobozeni jako malovýrobní řemeslná produkce. Zákon 110/1997, § 6 odst. 4 specifikuje okolnosti, kdy malovýrobní produkce je osvobozena od uvádění výživových údajů. EU 1169/2011, příloha V, 19. bod: řemeslná maloprodukce může být uváděna na trh bez výživových údajů, pokud PPP dodává do místního maloobchodu, který přímo zásobuje spotřebitele.
Společnost
Mgr. Petra Strnad
Potoky 5431
Zlín, 76001
Definice balení
Balení
Typ: sklenice (pasterováno), velikost: 160 g
Způsob distribuce výrobku
eshop, prodej ze dvora, prodej v místním maloobchodu (farmářské krámky)
Složení
vepřová játra
81,5 g
vepřové sádlo
máslo
vepřová pečeně
česnek bílý
sůl
pepř bílý
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Senzorické požadavky
Vzhled
Světlehnědá krémová roztíratelná paštika hladké konzistence. Na povrchu paštiky ve sklenici je nesouvislá vrstva vyvařeného tuku. Vzduchové dutinky.
Vůně a chuť
Vůně masová, po játrech.
Chuť jemná po játrech a použitém koření, masitá.
Konzistence
Krémová roztíratelná paštika hladké konzistence.
Nadstandardní parametry
Vysoký podíl masa.
Vyrobeno rukodělně z českých surovin.
Bez přidaných konzervantů, chemických látek, bez barviv, bez přidaných sladidel, bez zvýrazňovačů chuti, bez přidaného lepku.
Technologický postup
Očistit játra, očištěnou šalotku nakrájet na kostičky s česnekem, společně orestovat s játry. Játra nechat vychladnout, společně rozmixovat s máslem, vepřovou pečení a vepřovým sádlem v mixéru. Dochutit solí a pepřem, plnit do sklenice. Zavřít víčkem a na +100° C zavařit v zavařovacím hrnci po dobu 45 minut.
Trvanlivost 2 měsíce v chladu do +7° C.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Obsah tuku 33,78 % (+-2,5 %) – testováno Metodou SOP CHE 10/96, gravimetrie ve Státním veterinárním ústavu Olomouc.
Uživatel
Schváleno
9.6.2021 08:25:34
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Zrušený