Zarazická zabijačková paštika
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2018-02-22-0367
Číslo výrobku
2018-02-22-0367/2604
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Masný výrobek tepelně opracovaný.Dílo je vypracováno do jemné homogenní struktury,obsahuje vepřové játra,vařené vepřové maso s kůží,sádlo,masový vývar,směs koření,sůl.Výrobek je plněn do skleniček.
Společnost
Josef Lukáš
136
Suchov, 69671
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Crhounkova 163 , 698 01 Veselí nad Moravou
Definice balení
Balení
Typ: sklo, velikost: 300 g
Způsob distribuce výrobku
vlastní prodejny
Složení
vepřové játra
29 %
vepřové maso s kůží
29 %
masový vývar
28 %
vepřové sádlo
12 %
Přídatné látky
súl
konzervant E250
sušená zelenina
emulgátor E1450
bramborový škrob
antioxidant E316
Zahušťovadlo E 412 ,E415
extrakty koření
Základní výživové hodnoty
Tuky
22 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
8,3 g/100g
Sacharidy
1,1 g/100g
Bílkoviny
9,8 g/100g
Sůl
1,6 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Světle hnědé barvy,jemná
Vůně a chuť
Vůně po játrech a koření,lahodně játrová chuť,mírně kořeněná
Konzistence
Jemná , homogenní,roztíratelná
Nadstandardní parametry
Nízký obsah tuku
Technologický postup
Vepřové játra se najemno vymíchají se solí.Poté se do kutru vloží uvařené vepřové maso a sádlo.Maso se mělní najemno s kořením a přidá se masový vývar.Po přidání celé dávky vývaru se přidají předem vymíchané játra a vypracuje se jemné homogenní dílo.Dílo se plní do sklenic,které se uzavírají šroubovacím víčkem.Po tepelném opracování se chladí a poté opatří etiketou.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Výrobek je tepelně opracovaný ,
obsah tuku max 30% ,
obsah soli do max 2% ,
trvanlivost uzavřeného výrobku je 120 dnů ,
teplota pro uskladnění 2-7 °C
Uživatel
Schváleno
6.8.2024 09:37:55
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený