Výrobky

Zarazická zabijačková paštika

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2018-02-22-0367

Číslo výrobku

2018-02-22-0367/2604

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Charakteristika výrobku

Masný výrobek tepelně opracovaný.Dílo je vypracováno do jemné homogenní struktury,obsahuje vepřové játra,vařené vepřové maso s kůží,sádlo,masový vývar,směs koření,sůl.Výrobek je plněn do skleniček.

Společnost

Josef Lukáš
136
Suchov, 69671

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Crhounkova 163 , 698 01 Veselí nad Moravou

Definice balení

Balení

Typ: sklo, velikost: 300 g

Způsob distribuce výrobku

vlastní prodejny

Složení

vepřové játra

29 %

vepřové maso s kůží

29 %

masový vývar

28 %

vepřové sádlo

12 %

Přídatné látky

súl

konzervant E250

sušená zelenina

emulgátor E1450

bramborový škrob

antioxidant E316

Zahušťovadlo E 412 ,E415

extrakty koření

Základní výživové hodnoty

Tuky

22 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

8,3 g/100g

Sacharidy

1,1 g/100g

Bílkoviny

9,8 g/100g

Sůl

1,6 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Světle hnědé barvy,jemná

Vůně a chuť

Vůně po játrech a koření,lahodně játrová chuť,mírně kořeněná

Konzistence

Jemná , homogenní,roztíratelná

Nadstandardní parametry

Nízký obsah tuku

Technologický postup

Vepřové játra se najemno vymíchají se solí.Poté se do kutru vloží uvařené vepřové maso a sádlo.Maso se mělní najemno s kořením a přidá se masový vývar.Po přidání celé dávky vývaru se přidají předem vymíchané játra a vypracuje se jemné homogenní dílo.Dílo se plní do sklenic,které se uzavírají šroubovacím víčkem.Po tepelném opracování se chladí a poté opatří etiketou.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Výrobek je tepelně opracovaný ,

obsah tuku max 30% , 

obsah soli do max 2% ,

trvanlivost uzavřeného výrobku je 120 dnů ,

teplota pro uskladnění 2-7 °C

Uživatel

Schváleno

6.8.2024 09:37:55

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený