Zauzená paštika
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2018-02-22-0367
Číslo výrobku
2018-02-22-0367/2608
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Zauzená paštika jedinečná svým obalem a chutí po dlouhém uzení na štěpkách olše.
Společnost
Stanislav Chvapil
Řisuty 71
Řisuty, 27378
Definice balení
Balení
Typ: Přírodní obal, velikost: 1 kg
Způsob distribuce výrobku
Přímá distribuce, volně prodejný
Složení
Vepřové maso
Vepřové sádlo
40 %
Vepřová játra
40 %
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1365 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
44 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
14 g/100g
Sacharidy
0,8 g/100g
Bílkoviny
15 g/100g
Sůl
2 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled v nákroji a vypracování na řezu je výrobek světlehnědé barvy po použitých surovinách.
Vůně a chuť
Chuť po použitých surovinách, ochucujících složkách, mase, použitém koření a výrazným zauzením.
Konzistence
Konzistence roztíratelná až pevná.
Nadstandardní parametry
Paštika neobsahuje žádné umělé zvýrazňovače chuti. Je plněna do přírodního obalu, který pochází z našich jatek. Stejně jako maso pochází z našich jatek a je regionálního původu. Vepřové maso pochází z naší vesnice, tedy z Řisut. Hovězí maso (hovězí deník) z okolí místa porážky (střední Čechy).
Technologický postup
Do kutru přidáme všechny ingredience a vytvoříme z nich za stálého kutrování pevnější těsto. Těsto poté vložíte do narážky, kde se naráží do hovězích deníků. Tyto deníky se řeznickým provázkem sváží, aby těsto během procesu vaření a uzení nevyteklo. Takto naražené paštiky poté putují do udírny, kde se vaří a dále pak výrazně zauzují. Po udění se paštiky nechají vychladnout a putují na prodejnu.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
X
Uživatel
Schváleno
21.6.2021 19:47:03
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený