Výrobky

Zauzená paštika

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2018-02-22-0367

Číslo výrobku

2018-02-22-0367/2608

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Charakteristika výrobku

Zauzená paštika jedinečná svým obalem a chutí po dlouhém uzení na štěpkách olše.

Společnost

Stanislav Chvapil
Řisuty 71
Řisuty, 27378

Definice balení

Balení

Typ: Přírodní obal, velikost: 1 kg

Způsob distribuce výrobku

Přímá distribuce, volně prodejný

Složení

Vepřové maso

Vepřové sádlo

40 %

Vepřová játra

40 %

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

1365 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

44 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

14 g/100g

Sacharidy

0,8 g/100g

Bílkoviny

15 g/100g

Sůl

2 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování na řezu je výrobek světlehnědé barvy po použitých surovinách.

Vůně a chuť

Chuť po použitých surovinách, ochucujících složkách, mase, použitém koření a výrazným zauzením.

Konzistence

Konzistence roztíratelná až pevná.

Nadstandardní parametry

Paštika neobsahuje žádné umělé zvýrazňovače chuti. Je plněna do přírodního obalu, který pochází z našich jatek. Stejně jako maso pochází z našich jatek a  je regionálního původu. Vepřové maso pochází z naší vesnice, tedy z Řisut. Hovězí maso (hovězí deník) z okolí místa porážky (střední Čechy).

Technologický postup

Do kutru přidáme všechny ingredience a vytvoříme z nich za stálého kutrování pevnější těsto. Těsto poté vložíte do narážky, kde se naráží do hovězích deníků. Tyto deníky se řeznickým provázkem sváží, aby těsto během procesu vaření a uzení nevyteklo. Takto naražené paštiky poté putují do udírny, kde se vaří a dále pak výrazně zauzují. Po udění se paštiky nechají vychladnout a putují na prodejnu.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

X

Uživatel

Schváleno

21.6.2021 19:47:03

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený

Obrázky