Syrové kravské mléko
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-03-18-0127
Číslo výrobku
2016-03-18-0127/2614
Charakteristika výrobku
Kravské mléko 100%
Společnost
Zemědělsko-obchodní družstvo Žichlínek
Žichlínek 200
Žichlínek, 56301
Definice balení
Balení
Typ: plastové nebo skleněné lahve, velikost: 1 l
Způsob distribuce výrobku
velkoobchod, maloobchod
Složení
Kravské mléko
100 %
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
266 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
3,5 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
2,3 g/100g
Sacharidy
4,7 g/100g
Z toho cukry
4,7 g/100g
Bílkoviny
3,3 g/100g
Sůl
0,1 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Stejnorodá tekutina bez usazenin, vloček a hrubých nečistot
Vůně a chuť
Čistě mléčná bez jiných příchutí a pachů
Konzistence
Stejnorodá tekutina bez usazenin
Nadstandardní parametry
Dle výsledků akreditovaných laboratoří kontroly jakosti mléka smí být:
Počet somatických buněk (PSB) v mléce maximálně 300 000 v 1 ml při klouzavém geometrickém průměru za 3 (tři) měsíce
Celkový počet mikroorganismů v mléce (CPM) maximálně 50 000 v 1 ml při klouzavém geometrickém průměru za 2 (dva) měsíce
Obsah nutričně významných složek (vážený průměr při nejméně 4 vzorcích za měsíc):
bílkoviny nejméně 32g/l
mléčný tuk nejméně 35g/l
Technologický postup
Mléko čisté, neporušené, bez cizích příměsí a inhibičních látek, ne starší jak 45 hodin po nadojení, uchovávané při teplotách 4 - 8 °C.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Tuk: 3,6 – 4,2 %; Bílkoviny: 3,3 – 3,6 %; Laktóza: 4,7 – 5 %; Počet somatických buněk: do 280 000 v 1 ml; pH: 6,5 – 6,7.
Uživatel
Schváleno
16.6.2021 09:18:31
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený