Výrobky

Syrové kravské mléko

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2016-03-18-0127

Číslo výrobku

2016-03-18-0127/2614

Charakteristika výrobku

 

Kravské mléko 100%

Společnost

Zemědělsko-obchodní družstvo Žichlínek
Žichlínek 200
Žichlínek, 56301

Definice balení

Balení

Typ: plastové nebo skleněné lahve, velikost: 1 l

Způsob distribuce výrobku

velkoobchod, maloobchod

Složení

Kravské mléko

100 %

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

266 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

3,5 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

2,3 g/100g

Sacharidy

4,7 g/100g

Z toho cukry

4,7 g/100g

Bílkoviny

3,3 g/100g

Sůl

0,1 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

 

Stejnorodá tekutina bez usazenin, vloček a hrubých nečistot

Vůně a chuť

Čistě mléčná bez jiných příchutí a pachů

Konzistence

Stejnorodá tekutina bez usazenin

Nadstandardní parametry

 

Dle výsledků akreditovaných laboratoří kontroly jakosti mléka smí být:

 Počet somatických buněk (PSB) v mléce maximálně  300 000 v 1 ml při klouzavém geometrickém průměru za 3 (tři) měsíce

 Celkový počet mikroorganismů v mléce (CPM) maximálně 50 000 v 1 ml při klouzavém geometrickém průměru za 2 (dva) měsíce

 Obsah nutričně významných složek (vážený průměr při nejméně 4 vzorcích za měsíc):

     bílkoviny nejméně 32g/l

    mléčný tuk nejméně 35g/l

Technologický postup

 

Mléko čisté, neporušené, bez cizích příměsí a inhibičních látek, ne starší jak 45 hodin po nadojení, uchovávané při teplotách 4 - 8 °C.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Tuk: 3,6 – 4,2 %; Bílkoviny: 3,3 – 3,6 %; Laktóza: 4,7 – 5 %; Počet somatických buněk: do 280 000 v 1 ml; pH: 6,5 – 6,7.

Uživatel

Schváleno

16.6.2021 09:18:31

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený