Řezníkův talíř – Kuřecí stehna uzená
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2017-08-22-0338
Číslo výrobku
2017-08-22-0338/2306
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Masný výrobek tepelně opracovaný, uzený, obsahuje 92 % kuřecího stehna.
Společnost
Vodňanská drůbež, a.s.
Radomilická 886
Vodňany, 38901
Česká republika
Definice balení
EAN
8595006330012
Balení
Typ: vakuové balení, velikost: 420 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
kuřecí stehna
92 %
pitná voda
jedlá sůl
paprika
dextróza
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 407a: Guma Euchema (synon. afinát řasy Euchema) (Zahušťovadlo, stabilizátor)
E 301 - Askorbát sodný
E 1442: Hydroxypropylškrobový difosforečnan (Zahušťovadlo, stabilizátor)
Energetická hodnota výrobku
678 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
10 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
2,5 g/100g
Sacharidy
1,1 g/100g
Z toho cukry
<0,5 g/100g
Bílkoviny
17 g/100g
Sůl
2 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled na povrchu: zlatočervená barva, povrch s nástřikem směsi vody a papriky, povrch suchý, bez znečištění, bez viditelných kouřových skvrn, na povrchu minimální stopy stékajícího paprikového nástřiku. Vzhled na řezu: řez soudržný, barva růžová, případná tmavší barva svaloviny v okolí kosti a kyčelního kloubu není na závadu.
Vůně a chuť
Vůně: příjemná po uzeném mase, mírně po paprice Chuť: po uzeném drůbežím mase, přiměřeně slaná, maso na skusu křehké, mírně šťavnaté
Konzistence
Konzistence: přiměřeně pevná, soudržná
Nadstandardní parametry
Obsah masa 92 % Česká potravina Bez lepku Bez zvýrazňovačů chuti
Technologický postup
1. Příjem suroviny 2. injektování kuřecích stehen s kůží 3. odležení v chladírenském skladu 4. napichování stehen na udírenské hole 5. tepelné opracování (vaření a uzení) 6. nástřik paprikovým lákem 7. opětovné tepelné opracování 8. vychlazení 9. balení do vakua nebo ochranné atmosféry 10. přesun na expediční sklady 11. uskladnění v expedičních skladech při stanovené legislativní teplotě 12. expedice
Uživatel
Schváleno
13.6.2021 17:58:53
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Zrušený