Škvařené vepřové sádlo 500g
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2017-12-13-0363
Číslo výrobku
2017-12-13-0363/0790
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - masné polotovary
Charakteristika výrobku
Bílý masťovitý tuk, barva bílá až krémová. Chuť typická pro škvařené sádlo.
Společnost
Maso - závod Hovorany, spol. s r.o.
Okružní 814
Čejkovice, 69615
Definice balení
Balení
Typ: vanička s víkem, velikost: 500 g
Způsob distribuce výrobku
na volno
Složení
vepřové sádlo
Energetická hodnota výrobku
3699 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
99,73 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
38,13 g/100g
Sacharidy
0,5 g/100g
Z toho cukry
0,3 g/100g
Bílkoviny
0,5 g/100g
Sůl
0,01 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled bílé až krémové barvy.
Vůně a chuť
Chuť typická pro škvařené vepřévé sádlo.
Konzistence
Škvařené vepřévé sádlo s masťovitou, hladkou až jemně krupičkovou strukturou.
Nadstandardní parametry
a) obsah volných mastných kyselin menší nebo roven 0,75 % hmot. (jako kyselina olejová); b) peroxidové číslo menší nebo rovno 4,0 mekv. O2/kg; c) obsah vody a nerozpustné nečistoty menší nebo roven 0,5 % hmot.; d) nepřipouští se vstupní surovina z nekastrovaných kanců.
Technologický postup
Příprava surovin – řezání, škvaření, ustalovaní, stáčení do obalů, chlazení, expedice
Uživatel
Schváleno
7.7.2021 09:59:51
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený