Výrobky

Škvařené vepřové sádlo 500g

Číslo cechovní normy

2017-12-13-0363

Číslo výrobku

2017-12-13-0363/0790

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - masné polotovary

Charakteristika výrobku

Bílý masťovitý tuk, barva bílá až krémová. Chuť typická pro škvařené sádlo.

Společnost

Maso - závod Hovorany, spol. s r.o.
Okružní 814
Čejkovice, 69615

Definice balení

Balení

Typ: vanička s víkem, velikost: 500 g

Způsob distribuce výrobku

na volno

Složení

vepřové sádlo

Energetická hodnota výrobku

3699 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

99,73 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

38,13 g/100g

Sacharidy

0,5 g/100g

Z toho cukry

0,3 g/100g

Bílkoviny

0,5 g/100g

Sůl

0,01 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled bílé až krémové barvy.

Vůně a chuť

Chuť typická pro škvařené vepřévé sádlo.

Konzistence

Škvařené vepřévé sádlo s masťovitou, hladkou až jemně krupičkovou strukturou.

Nadstandardní parametry

a) obsah volných mastných kyselin menší nebo roven 0,75 % hmot. (jako kyselina olejová); b) peroxidové číslo menší nebo rovno 4,0 mekv. O2/kg; c) obsah vody a nerozpustné nečistoty menší nebo roven 0,5 % hmot.; d) nepřipouští se vstupní surovina z nekastrovaných kanců.

Technologický postup

Příprava surovin – řezání, škvaření, ustalovaní, stáčení do obalů, chlazení, expedice

Uživatel

Schváleno

7.7.2021 09:59:51

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený