Jogurt borůvkový 400 g
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2017-07-18-0307
Číslo výrobku
2017-07-18-0307/1861
Charakteristika výrobku
Ochucený jogurt je kysaný mléčný výrobek., získaný standardizací, pasterací, zakysáním, zráním a přidáním ochucující složky. Ochucený jogurt obsahuje minimálně 2,5 % hmotnostních tuku v bílé hmotě. Ochucující složka borůvková - borůvka 50 %, cukr, pitná voda, modifikovaný kukuřičný škrob, přírodní aroma, stabilizátor: pektiny)
Společnost
Ekomilk a.s.
Příborská 818
Frýdek-Místek, 738 37
Česká republika
Definice balení
EAN
8594033402020
Balení
Typ: kelímek PET, ALU víčko, velikost: 400 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
mléko
ochucující složka
24 %
sušené odstředěné mléko
2 %
jogurtová kultura
0.011 %
kultura Bifidobacterium BB12 a Lactobacillus acidophilus LA5
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
380 kJ / 100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Barva odpovídající borůvkové ochucující složce.
Vůně a chuť
Vůně charakteristická po použité kultuře, bez cizích příchutí a pachů, chuť jogurtová s příchutí borůvek.
Konzistence
stejnorodá, krémovitá, přímeně hustá, mírné oddělování syrovátky není na závadu.
Nadstandardní parametry
mléčná surovina odpovídá cechovní normě Syrové kravské mléko, jogurt nesmí obsahovat: škrob, želatina, zahušťující látky; mléko a mléčné složky nesmí být nahrazeny nemléčnou složkou – nesmí obsahovat: konzervační látky, barviva, aromatické látky; četnost živých jogurtových kultur musí být nejméně 10 na 7 na 1 gram výrobku na konci doby použitelnosti výrobku.
Technologický postup
Standardizace smetanové směsi - pasterace – homogenizace – chlazení na teplotu fermentace + přídavek jogurtové kultury – fermentace – chlazení – plnění
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Obsah mléčného tuku minimálně 2,7 %; obsah sušiny minimálně 17 %; kyselost před expedicí: pH 3,9 - 4,5; Listeria monocytogenes při pH pos hodnotou 4,4 je počet 100 KTJ/g; při pH nad hodnotu 4,4 je počet 100 KTJ/g pro produkty uvedené na trh během doby udržitelnosti; nepřítomnost ve 25 g před opuštěním provozovny.
Uživatel
Schváleno
14.1.2022 11:18:26
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Zrušený