Výrobky

Náš kraj smetanový jogurt jahoda, 250g

Číslo cechovní normy

2017-07-18-0307

Číslo výrobku

2017-07-18-0307/1287

Charakteristika výrobku

Smetanový jogurt s ochucující složkou navrch jogurtu

Společnost

Mlékárna Stříbro s. r. o.
Revoluční 845
Stříbro, 349 01
Česká republika

Definice balení

Balení

Typ: sklenice uzavíratelná Fe víčkem (TWIST-OFF), velikost: 250 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchodní prodej

Složení

SMETANA, 30% jahodová složka (60% jahodová dřeň, cukr, 20% jahodová dřeň z koncentrátu, pitná voda, zahušťovadla: karubin, pektiny; koncentrát z černé mrkve, přírodní aroma), sušené MLÉKO, jogurtová kultura

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

522 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

7,5 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

5,0 g/100g

Sacharidy

12,0 g/100g

Z toho cukry

11,0 g/100g

Bílkoviny

2,4 g/100g

Sůl

0,10 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Smetanový jogurt krémovité konzistence, homogenní, přítomnost uvolněné syrovátky není na závadu.

Barva jogurtu je přirozeně bílá až nažloutlá po mléce a smetaně, po smíchání s ochucující složkou je barva výrazná po ovoci

Vůně a chuť

Vůně a chuť typická po použité ochucující složce

Konzistence

Konzistence jogurtu je krémovitá, hustá.

Konzistence ovocné složky je hustá s rozmělněnými kousky ovoce.

Nadstandardní parametry

vyrobeno z českého mléka

Technologický postup

Standardizace smetanové směsi – pasterace – homogenizace – chlazení na teplotu fermentace + přídavek jogurtové kultury – fermentace – chlazení – plnění jogurtu – plnění ochucující složky – chlazení - expedice

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Tuk: min. 6%

pH: 4,0 – 4,5

Salmonella: 0 KTJ/g

Listeria monocytogenes: 0 KTJ/g

Enterobacteriaceae: 0 KTJ/g

Plísně a kvasinky: <1 x 10¹ KTJ/g

Uživatel

Schváleno

12.7.2021 15:10:41

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Zrušený