Náš kraj smetanový jogurt med s ořechy, 250g
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2017-07-18-0307
Číslo výrobku
2017-07-18-0307/1295
Charakteristika výrobku
Smetanový jogurt míchaný s ochucující složkou
Společnost
Mlékárna Stříbro s. r. o.
Revoluční 845
Stříbro, 349 01
Česká republika
Definice balení
Balení
Typ: sklenice uzavíratelná Fe víčkem (TWIST-OFF), velikost: 250 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchodní prodej
Složení
SMETANA, 25% medová složka s ořechy (pitná voda, třtinový cukr, 5% med, modifikovaný kukuřičný škrob, 2,5% mletá jádra VLAŠSKÝCH OŘECHŮ, 2,5% sekaná jádra LÍSKOVÝCH OŘECHŮ, karamelový sirup, přírodní aroma, citronový koncentrát), sušené MLÉKO, jogurtová kultura
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
8 - Skořápkové plody - Skořápkové plody, konkrétně: mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
601 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
8,2 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
5,3 g/100g
Sacharidy
15,0 g/100g
Z toho cukry
14,0 g/100g
Bílkoviny
2,5 g/100g
Sůl
0,08 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Smetanový jogurt krémovité konzistence, homogenní, přítomnost uvolněné syrovátky není na závadu.
Barva jogurtu je výrazná po ochucující složce.
Vůně a chuť
Vůně a chuť jsou typické po ochucující složce.
Konzistence
Konzistence jogurtu je krémovitá, hustá
Nadstandardní parametry
vyrobeno z českého mléka
Technologický postup
Standardizace smetanové směsi – pasterace – homogenizace – chlazení na teplotu fermentace + přídavek jogurtové kultury – fermentace – chlazení – plnění jogurtu s ochucující složkou – chlazení - expedice
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Tuk: min. 6,7%
pH: 4,0 – 4,5
Salmonella: 0 KTJ/g |
Listeria monocytogenes: 0 KTJ/g |
Enterobacteriaceae: 0 KTJ/g |
Plísně a kvasinky: <1 x 10¹ KTJ/g |
Uživatel
Schváleno
12.7.2021 15:09:07
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Zrušený