Výrobky

Náš kraj smetanový jogurt med s ořechy, 250g

Číslo cechovní normy

2017-07-18-0307

Číslo výrobku

2017-07-18-0307/1295

Charakteristika výrobku

Smetanový jogurt míchaný s ochucující složkou

Společnost

Mlékárna Stříbro s. r. o.
Revoluční 845
Stříbro, 349 01
Česká republika

Definice balení

Balení

Typ: sklenice uzavíratelná Fe víčkem (TWIST-OFF), velikost: 250 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchodní prodej

Složení

SMETANA, 25% medová složka s ořechy (pitná voda, třtinový cukr, 5% med, modifikovaný kukuřičný škrob, 2,5% mletá jádra VLAŠSKÝCH OŘECHŮ, 2,5% sekaná jádra LÍSKOVÝCH OŘECHŮ, karamelový sirup, přírodní aroma, citronový koncentrát), sušené MLÉKO, jogurtová kultura

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

8 - Skořápkové plody - Skořápkové plody, konkrétně: mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich

Energetická hodnota výrobku

601 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

8,2 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

5,3 g/100g

Sacharidy

15,0 g/100g

Z toho cukry

14,0 g/100g

Bílkoviny

2,5 g/100g

Sůl

0,08 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Smetanový jogurt krémovité konzistence, homogenní, přítomnost uvolněné syrovátky není na závadu.

Barva jogurtu je výrazná po ochucující složce.

Vůně a chuť

Vůně a chuť jsou typické po ochucující složce.

Konzistence

Konzistence jogurtu je krémovitá, hustá

Nadstandardní parametry

vyrobeno z českého mléka

Technologický postup

Standardizace smetanové směsi – pasterace – homogenizace – chlazení na teplotu fermentace + přídavek jogurtové kultury – fermentace – chlazení – plnění jogurtu s ochucující složkou – chlazení - expedice

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Tuk: min. 6,7%

pH: 4,0 – 4,5

Salmonella: 0 KTJ/g

Listeria monocytogenes: 0 KTJ/g

Enterobacteriaceae: 0 KTJ/g

Plísně a kvasinky: <1 x 10¹ KTJ/g

Uživatel

Schváleno

12.7.2021 15:09:07

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Zrušený