Výrobky

Náš kraj smetanový jogurt stracciatella – s kousky čokolády a vanilkovou příchutí, 250g

Číslo cechovní normy

2017-07-18-0307

Číslo výrobku

2017-07-18-0307/1297

Charakteristika výrobku

Smetanový jogurt míchaný s ochucující složkou

Společnost

Mlékárna Stříbro s. r. o.
Revoluční 845
Stříbro, 349 01
Česká republika

Definice balení

Balení

Typ: sklenice uzavíratelná Fe víčkem (TWIST-OFF), velikost: 250 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchodní prodej

Složení

SMETANA, 20% složka s čokoládovými kousky a vanilkovou příchutí (třtinový cukr, pitná voda, 10% čokoládové kousky (kakaová hmota, kakaová máslo, cukr), modifikovaný kukuřičný škrob, přírodní aromata, zahušťovadlo: pektiny; 0,01% vanilkový extrakt), sušené MLÉKO, jogurtová kultura

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

627 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

8,8 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

5,8 g/100g

Sacharidy

15,0 g/100g

Z toho cukry

14,0 g/100g

Bílkoviny

2,7 g/100g

Sůl

0,09 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Smetanový jogurt krémovité konzistence, homogenní, přítomnost uvolněné syrovátky není na závadu.

Barva jogurtu je výrazná po ochucující složce.

Vůně a chuť

Vůně a chuť tyúpická po použité ochucující složce.

Konzistence

Konzistence jogurtu je krémovitá, hustá.

Nadstandardní parametry

vyrobeno z českého mléka

Technologický postup

Standardizace smetanové směsi – pasterace – homogenizace – chlazení na teplotu fermentace + přídavek jogurtové kultury – fermentace – chlazení – plnění jogurtu s ochucující složkou – chlazení - expedice

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Tuk: min. 7,3%

pH: 4,0 – 4,5

Salmonella: 0 KTJ/g

Listeria monocytogenes: 0 KTJ/g

Enterobacteriaceae: 0 KTJ/g

Plísně a kvasinky: <1 x 10¹ KTJ/g

Uživatel

Schváleno

12.7.2021 15:08:24

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Zrušený