Beskydský korbáčik uzený
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2019-01-10-0414
Číslo výrobku
2019-01-10-0414/1065
Charakteristika výrobku
Pařený sýr uzený
Společnost
MILKEFFEKT, a.s.
Konská 559
Třinec, 73961
Definice balení
EAN
8594032990634
Balení
Typ: Baleno v ochranné atmosféře, velikost: 50 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
Pasterizované kravské mléko, jedlá sůl, mléčné kultury, syřidlo
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1064 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
14,6 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
7,9 g/100g
Sacharidy
2,8 g/100g
Z toho cukry
< 0,5 g/100g
Bílkoviny
27,9 g/100g
Sůl
3,32 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Nitě o průměru cca 3 mm spletené do tvaru korbáčiků.
Barva zlatavá, světle hnědá.
Vůně a chuť
Výrazná vůně po uzení, chuť je typická pro pařený uzený sýr.
Konzistence
Pružná, nelámavá, vláknitá struktura
Nadstandardní parametry
Beskydské sýrové korbáčiky jsou ručně vyráběné speciality Beskyd, které mají svou tradici v našem regionu. Výrobky jsou vyráběny podle staré receptury beskydských horalů. Uzení probíhá v udírenské komoře, studeným kouřem z bukových štěpů.
Technologický postup
Produkt se vyrábí dle tradiční receptury typickým způsobem pro výrobce (ruční práce).
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Obsah sušiny min. 43 %
Obsah tuku v sušině min. 25 %
Mikrobiologické požadavky: Escherichia coli, Salmonella spp., Koagulázopozitivní stafylokoky, Listeria monocytogenes – v souladu s platnou legislativou
Uživatel
Schváleno
14.7.2021 07:14:43
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Zrušený