Selský salám
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-03-22-0061
Číslo výrobku
2016-03-22-0061/0853
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé tepelně opracované
Charakteristika výrobku
masný výrobek trvanlivý tepelně opracovaný
Společnost
Masoma Klemensová s.r.o.
Opavská 62
Dolní Benešov - Zábřeh, 747 22
Definice balení
EAN
2801177
Balení
Typ: 850, velikost: 850 g
Způsob distribuce výrobku
rozvozem
Složení
vepřové maso
96 g
hovězí maso
48 g
Přídatné látky
jedlá sůl
česnek
stabilizátor E450, E451
směs přírodního koření
extrakty koření
dextróza
emulgátor E471
antioxidant E300, E301
řepný cukr
konzervant E250
Alergeny
Energetická hodnota výrobku
1652 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
34 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
14 g/100g
Sacharidy
0,2 g/100g
Z toho cukry
0,08 g/100g
Bílkoviny
22 g/100g
Sůl
3,6 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
výrobek tmavě zlatohnědý, svraštělý, typické pro tento duh výrobku, v nákroji zrnění suroviny 2 - 3 mm, tmavějí růžové barvy, surovina rovnoměrně rozložená, drobné kolagenní části přípustné
Vůně a chuť
vůně je typická pro daný typ výrobku, a to po kouři, chuť přirozená po použité surovině, koření a česneku, lahodná bez cizích netypických příchutí
Konzistence
tužší a soudržná typická pro trvanlivý salám a správné vysušení výrobku
Nadstandardní parametry
kvalitní vybraná surovina českého původu a vyšší poměr hovězího masa
Technologický postup
pečlivě vybraná surovina se zamrazí, poté se temperuje na teplotu vhodnou k míchání. Míchání s kořením na požadkované dílo a zrnění, náražení do obalů, tepelné opracování - úzení, následně sušení po dobu získání požadované aktuvity vody (pod aw 0,93), expedice
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
dle platné legislativy
Uživatel
Schváleno
1.11.2023 15:28:43
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený