Výrobky

Selský salám

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2016-03-22-0061

Číslo výrobku

2016-03-22-0061/0853

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé tepelně opracované

Charakteristika výrobku

masný výrobek trvanlivý tepelně opracovaný

Společnost

Masoma Klemensová s.r.o.
Opavská 62
Dolní Benešov - Zábřeh, 747 22

Definice balení

EAN

2801177

Balení

Typ: 850, velikost: 850 g

Způsob distribuce výrobku

rozvozem

Složení

vepřové maso

96 g

hovězí maso

48 g

Přídatné látky

jedlá sůl

česnek

stabilizátor E450, E451

směs přírodního koření

extrakty koření

dextróza

emulgátor E471

antioxidant E300, E301

řepný cukr

konzervant E250

Alergeny

Energetická hodnota výrobku

1652 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

34 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

14 g/100g

Sacharidy

0,2 g/100g

Z toho cukry

0,08 g/100g

Bílkoviny

22 g/100g

Sůl

3,6 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

výrobek tmavě zlatohnědý, svraštělý, typické pro tento duh výrobku, v nákroji zrnění suroviny 2 - 3 mm, tmavějí růžové barvy, surovina rovnoměrně rozložená, drobné kolagenní části přípustné

Vůně a chuť

vůně je typická pro daný typ výrobku, a to po kouři, chuť přirozená po použité surovině, koření a česneku, lahodná bez cizích netypických příchutí

Konzistence

tužší a soudržná typická pro trvanlivý salám a správné vysušení výrobku

Nadstandardní parametry

kvalitní vybraná surovina českého původu a vyšší poměr hovězího masa

Technologický postup

pečlivě vybraná surovina se zamrazí, poté se temperuje na teplotu vhodnou k míchání. Míchání s kořením na požadkované dílo a zrnění, náražení do obalů, tepelné opracování - úzení, následně sušení po dobu získání požadované aktuvity vody (pod aw 0,93), expedice

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

dle platné legislativy

Uživatel

Schváleno

1.11.2023 15:28:43

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený