Eidam 45% uzený
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2015-12-22-0020
Číslo výrobku
2015-12-22-0020/0855
Charakteristika výrobku
Polotvrdý sýr s nízkodohřívanou sýřeninou, s obsahem tuku v sušině 45%, uzený
Společnost
Moravia Lacto a.s.
Jiráskova 2430/94
Jihlava, 586 01
Česká republika
Definice balení
EAN
8594006320689
Balení
Typ: plátky, velikost: 100 g
Způsob distribuce výrobku
Výrobek je balen do skupinového obalu a dále na paletu. Skladuje se a distribuuje při teplotě do +2°
Složení
mléko
jedlá sůl
mlékárenské kultury
Syřidlo
chlorid vápenatý
Přídatné látky
barvivo annatto norbixin
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1350 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
25 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
16 g/100g
Sacharidy
2 g/100g
Z toho cukry
2 g/100g
Bílkoviny
23 g/100g
Sůl
1,5 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
barva na řezu smetanově až sýrově žlutá, okraj plátků tmavě zbarvený po uzení
Vůně a chuť
čistě mléčně nakyslá, výrazná po uzení
Konzistence
jemná, vláčná a pružná. Na řezu menší počet dírek, mírné provzdušnění nen na závadu
Nadstandardní parametry
- mléčná surovina odpovídá cechovní normě "Syrové kravské mléko";
- obsah sušiny: min. 55%;
- Minimální doba zrání 3 týdny
- Uzeno studeným kouřem na bukových štěpkách
Technologický postup
- standardizace mléka a sýření,
- zpracování a praní sýřeniny na výrobníku
- napouštění sýrového zrna do forem
- lisování
- solení
- balení
- zrání
- uzení
- popřípadě porcování, plátkování či jiná spotřebitelská úprava a balení
Uživatel
Schváleno
27.7.2021 11:29:10
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Zrušený