Výrobky

EXTRA JAM červený rybíz 340 g

Číslo cechovní normy

2016-03-21-0114

Číslo výrobku

2016-03-21-0114/2616

Charakteristika výrobku

Jedná se o ovocný výrobek určený především jako pomazánka na pečivo za studena.

Společnost

Orkla Foods Česko a Slovensko a.s
Mělnická 133
Byšice, 27732
Česká republika

Definice balení

EAN

8595139799830

Balení

Typ: sklo, velikost: 338 g

Způsob distribuce výrobku

prodej v maloobchodní síti, distribuce za normálních klomatiockých podmínek

Složení

červený rybíz

50 g/100 g váropbku

cukr

Přídatné látky

E330 kyselina citrónová

E440 pektin

Energetická hodnota výrobku

947 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

0,41 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

0,0 g/100g

Sacharidy

53,9 g/100g

Z toho cukry

52,3 g/100g

Bílkoviny

0,6 g/100g

Sůl

0,0 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Rosolovitá až mírně rozrékavá hmota s kousíčky ovoce

Vůně a chuť

Po rybízu, chuť sladkokyselá.

Konzistence

Rosolovitá až mírně roztékavá.

Nadstandardní parametry

 

Nižší obsah cukrů (max. 53 %). Tento nutričně příznivý parametr byl legislativně zakotven jako výjimka pro Českou republiku pro tzv. méně sladké džemy po jednáních mezi Ministerstvem zemědělství ČR, Potravinářskou komorou ČR a společností HAMÉ. Refraktometrická sušina podle legislativy zůstává zachována 52 – 59 %; obsah cukrů vyjadřuje obsah mono- a disacharidů; refraktometrická sušina vyjadřuje i obsah jiných  rozpustných složek než cukrů – např. organické kyseliny. Chuť džemu je dána pouze zvýšeným množstvím ovoce, nepřipouští se jakákoliv dodatečná aromatizace

Technologický postup

Navážení surovin dle receptury, jejich smíchání ve výrobním zařízení (varném kotli), vaření za stálého míchání, přepuštění směsi do plnícího zařízení, plnění do obalu, uzavření obalu, sterilace, chlazení a osušení, etiketace a balení.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Refraktomatrická sušina 55 % +-3 %.

 

MNikrobiologicky výrobek splňuje podmínky obchodní steriolity - ovocná konzerva.

Uživatel

Schváleno

28.7.2021 10:37:22

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Zrušený