EXTRA JAM červený rybíz 340 g
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-03-21-0114
Číslo výrobku
2016-03-21-0114/2616
Charakteristika výrobku
Jedná se o ovocný výrobek určený především jako pomazánka na pečivo za studena.
Společnost
Orkla Foods Česko a Slovensko a.s
Mělnická 133
Byšice, 27732
Česká republika
Definice balení
EAN
8595139799830
Balení
Typ: sklo, velikost: 338 g
Způsob distribuce výrobku
prodej v maloobchodní síti, distribuce za normálních klomatiockých podmínek
Složení
červený rybíz
50 g/100 g váropbku
cukr
Přídatné látky
E330 kyselina citrónová
E440 pektin
Energetická hodnota výrobku
947 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
0,41 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
0,0 g/100g
Sacharidy
53,9 g/100g
Z toho cukry
52,3 g/100g
Bílkoviny
0,6 g/100g
Sůl
0,0 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Rosolovitá až mírně rozrékavá hmota s kousíčky ovoce
Vůně a chuť
Po rybízu, chuť sladkokyselá.
Konzistence
Rosolovitá až mírně roztékavá.
Nadstandardní parametry
Nižší obsah cukrů (max. 53 %). Tento nutričně příznivý parametr byl legislativně zakotven jako výjimka pro Českou republiku pro tzv. méně sladké džemy po jednáních mezi Ministerstvem zemědělství ČR, Potravinářskou komorou ČR a společností HAMÉ. Refraktometrická sušina podle legislativy zůstává zachována 52 – 59 %; obsah cukrů vyjadřuje obsah mono- a disacharidů; refraktometrická sušina vyjadřuje i obsah jiných rozpustných složek než cukrů – např. organické kyseliny. Chuť džemu je dána pouze zvýšeným množstvím ovoce, nepřipouští se jakákoliv dodatečná aromatizace
Technologický postup
Navážení surovin dle receptury, jejich smíchání ve výrobním zařízení (varném kotli), vaření za stálého míchání, přepuštění směsi do plnícího zařízení, plnění do obalu, uzavření obalu, sterilace, chlazení a osušení, etiketace a balení.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Refraktomatrická sušina 55 % +-3 %.
MNikrobiologicky výrobek splňuje podmínky obchodní steriolity - ovocná konzerva.
Uživatel
Schváleno
28.7.2021 10:37:22
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Zrušený