Výrobky

Uherská klobása 250g

Číslo cechovní normy

2016-08-08-0078

Číslo výrobku

2016-08-08-0078/0914

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované

Charakteristika výrobku

Na 100g výrobku bylo použito 140g masa.

Společnost

Krahulík - MASOZÁVOD Krahulčí, a.s.
č. p. 10
Krahulčí, 588 56
Česká republika

Definice balení

EAN

20536428

Balení

Typ: plastový obal z hlubokotažné folie, ochranná atmosféra, velikost: 250 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

vepřové sádlo

hovězí maso

jedlá sůl

kořenící přípravek (dextróza, koření, maltodextrin, jedlá sůl, antioxidant:askorban sodný, aroma)

startovací kultura mikroorganismů

vepřové střívko

kouř z bukového dřeva

Přídatné látky

E250 dusitan sodný

E 301 - Askorbát sodný

Alergeny

Energetická hodnota výrobku

2152 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

47 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

17 g/100g

Sacharidy

2,3 g/100g

Z toho cukry

1,2 g/100g

Bílkoviny

22 g/100g

Sůl

3,6 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování barva na řezu odpovídá použitým surovinám. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Řez je lesklý, směrem k okraji může být mírně tmavší. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Povrchový vzhled – povrch je suchý, hladký až mírně vrásčitý, bez kouřových skvrn. Barva odpovídá použitým surovinám a použitému technologickému obalu. Jednotlivé kusy jsou přibližně stejné hmotnosti bez deformace. Kapičky zaschlé šťávy na povrchu jsou přípustné.

Vůně a chuť

Výrobek je přiměřeně slané a kořeněné chuti, případně příjemně kyselé chuti. Vůně aromatická po uzení.

Konzistence

Konzistence tužší, soudržná. Výrobek je na skusu hutný, bez patrných tuhých částí.

Nadstandardní parametry

1. Vysoký obsah masa, 2. Bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad, 3. Nejvýše přípustná hodnota poměru obsahu tuku a obsahu čisté svalové bílkoviny: 3,0 Na 100g výrobku bylo použito 140g masa

Technologický postup

Příprava surovin, plnění do technologických obalů, fermentace, sušení, dělení a balení

Uživatel

Schváleno

27.4.2023 10:29:51

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Zrušený

Historie

Uherská klobása 250g (27.3.2018 09:18:28)