Výrobky

Pochoutka dezert s kysanou smetanou, mléčnou čokoládou a lískovým oříškem

Číslo cechovní normy

2016-09-06-0128

Číslo výrobku

2016-09-06-0128/1855

Charakteristika výrobku

Kysaný mléčný výrobek. Zakysaná smetana ochucená.

Společnost

Mlékárna Valašské Meziříčí, spol. s r.o.
Zámecká 2/57
Valašské Meziříčí, 75701
Česká republika

Definice balení

EAN

20493745

Balení

Typ: plastový kelímek s papírovým segmentem, velikost: 150 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchodní prodej

Složení

kysaná smetana (smetana, smetanová kultura)

82 %

ochucující složka (cukr, 7% jádra lískových ořechů, 3,5% mléčná čokoláda RFA (cukr, kakaové máslo RFA, sušené plnotučné mléko, kakaová hmota RFA, kakaový prášek RFA, emulgátor: slunečnicový lecitin; vanilkový extrakt, aroma), modifikovaný kukuřičný škrob, 2,5% kakaový prášek RFA, karamelový sirup, přírodní aroma, zahušťovadlo: karagenan; regulátory kyselosti: kyselina citronová, citronany sodné)

18 %

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

8 - Skořápkové plody - Skořápkové plody, konkrétně: mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich

Energetická hodnota výrobku

680 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

12 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

8 g/100g

Sacharidy

11,7 g/100g

Z toho cukry

11 g/100g

Bílkoviny

2,2 g/100g

Sůl

0,09 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Mléčně bílá kysaná smetana, podložená ochucující složkou, po zamíchání čokoládová s kousky lískových oříšků

Vůně a chuť

Příjemně nakyslá, mléčně kyselá, čistá po použité kultuře, po zamíchání čokoládová s kousky lískových oříšků

 
 

 

Konzistence

Hustá krémová, homogenní, uvolněná syrovátka není na závadu.

 
 
 

 

Nadstandardní parametry

 
Surovina odpovídá ČCN Syrové kravské mléko; bez tepelného ošetření finálního produktu; základní mléčná hmota neobsahuje žádné přídatné látky, škroby, želatinu ochucující složka neobsahuje barviva a regulátory kyselosti
 
 
 

 

Technologický postup

 
 
 
Příprava zakysané smetany → plnění do spotřebitelských obalů s předdávkováním ochucující složky na dno kelímků → vychlazení → expedice
 

 

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Tučnost min. 12%

Uživatel

Schváleno

26.8.2021 09:59:52

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Zrušený