Výrobky

Pochoutka dezert s kysanou smetanou, banánem a mléčnou čokoládou

Číslo cechovní normy

2016-09-06-0128

Číslo výrobku

2016-09-06-0128/1856

Charakteristika výrobku

Kysaný mléčný výrobek. Zakysaná smetana ochucená.

Společnost

Mlékárna Valašské Meziříčí, spol. s r.o.
Zámecká 2/57
Valašské Meziříčí, 75701
Česká republika

Definice balení

EAN

20106270

Balení

Typ: plastový kelímek s papírovým segmentem, velikost: 150 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchodní prodej

Složení

kysaná smetana (smetana, smetanová kultura)

82 %

ochucující složka (cukr, 18% banány, 5,4% banánová šťáva, modifikovaný kukuřičný škrob, 1,8% mléčná čokoláda RFA /cukr, kakaové máslo RFA, sušené plnotučné mléko, kakaová hmota RFA, kakaový prášek RFA, emulgátor: slunečnicový lecitin; vanilkový extrakt, aroma/, 1,8% kakaový prášek RFA, karamelový sirup, zahušťovadlo: karagenan, přírodní aroma, regulátory kyselosti: kyselina citrónová, citronany sodné)

18 %

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

680 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

12 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

8 g/100g

Sacharidy

11,7 g/100g

Z toho cukry

11 g/100g

Bílkoviny

2,2 g/100g

Sůl

0,09 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Mléčně bílá kysaná smetana, podložená ochucující složkou, po zamíchání čokoládová s kousky banánů

Vůně a chuť

Příjemně nakyslá, mléčně kyselá, čistá po použité kultuře, po zamíchání čokoládová s kousky banánů

 
 
 
 
 

 

 

 

Konzistence

 
 

 Hustá krémová, homogenní, uvolněná syrovátka není na závadu.

 
 
 

 

 

 

Nadstandardní parametry

 
 
Surovina odpovídá ČCN Syrové kravské mléko; bez tepelného ošetření finálního produktu; základní mléčná hmota neobsahuje žádné přídatné látky, škroby, želatinu ochucující složka neobsahuje barviva a regulátory kyselosti
 
 
 

 

 

 

Technologický postup

 

 Příprava zakysané smetany → plnění do spotřebitelských obalů s předdávkováním ochucující složky na dno kelímků → vychlazení → expedice
 

 

 

 

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

 

Tučnost min. 12%

Uživatel

Schváleno

26.8.2021 09:57:55

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Zrušený