KORBÁČKY UZENÉ 55g
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2019-01-10-0414
Číslo výrobku
2019-01-10-0414/1796
Charakteristika výrobku
KORBÁČEK UZENÝ - je pařený sýr uzený ve tvaru spleteného copánku
Společnost
KORA produkt, s.r.o.
Dobrá 862
Dobrá, 73951
Definice balení
EAN
20105617
Balení
Typ: vakuové balení, velikost: 55 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
sýr (kravské mléko)
jedlá sůl
sýrařské kultury
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
959 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
11,8 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
6,5 g/100g
Sacharidy
2,5 g/100g
Z toho cukry
<0,3 g/100g
Bílkoviny
28,3 g/100g
Sůl
3 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
KORBÁČEK UZENÝ má lehce žlutou až zlatožlutou barvu.
Vůně a chuť
Chuť je mléčná, lahodná sýrová, slaná, s typicky charakteristickým kouřovým aroma.
Konzistence
Jednotlivé nitě – mají oddělující se vlákna s pružnou až pevnější, avšak ne tvrdou konzistencí. Zráním pružnost klesá. Díky své vláknité struktuře s dobře se oddělujícími vlákny je výrobek velmi pevný v tahu.
Nadstandardní parametry
Charakteristické senzorické vlastnosti jsou dány vytvořenou vláknitou strukturou vytažených nití z pařeného sýrového těsta a specifickým tvarem sýra „KORBÁČEK", který vzniká po zapletení jednotlivých nití.
Technologický postup
Vyrábí se z polotvrdého sýru, který se paří v horké vodě a poté se vytahuje do tvaru nití. Ty se následně ponoří do nasyceného slaného roztoku. Po "nasolení" jsou nitě splétány do "copánků". Tyto jsou poté dávány na udírenské hůlky a vkládány do automatické udírny. Udí se na bukových štěpcích na bázi nedokonalého spalování dřeva. Po vyuzení jsou výrobky baleny ve vakuu do k tomu určené fólie a jsou vkládány do papírového kartonu.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Obsah sušiny min. 46%. Obsah tuku v sušině min. 25%.
Uživatel
Schváleno
2.9.2021 11:18:18
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Zrušený