Výrobky

KORBÁČKY UZENÉ 55g

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2019-01-10-0414

Číslo výrobku

2019-01-10-0414/1796

Charakteristika výrobku

KORBÁČEK UZENÝ - je pařený sýr uzený ve tvaru spleteného copánku 

 

 

Společnost

KORA produkt, s.r.o.
Dobrá 862
Dobrá, 73951

Definice balení

EAN

20105617

Balení

Typ: vakuové balení, velikost: 55 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

sýr (kravské mléko)

jedlá sůl

sýrařské kultury

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

959 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

11,8 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

6,5 g/100g

Sacharidy

2,5 g/100g

Z toho cukry

<0,3 g/100g

Bílkoviny

28,3 g/100g

Sůl

3 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

KORBÁČEK UZENÝ má lehce žlutou až zlatožlutou barvu. 

Vůně a chuť

Chuť je mléčná, lahodná sýrová, slaná, s typicky charakteristickým kouřovým aroma. 

 

Konzistence

Jednotlivé nitě – mají oddělující se vlákna s pružnou až pevnější, avšak ne tvrdou konzistencí. Zráním pružnost klesá. Díky své vláknité struktuře s dobře se oddělujícími vlákny je výrobek velmi pevný v tahu.

Nadstandardní parametry

Charakteristické senzorické vlastnosti jsou dány vytvořenou vláknitou strukturou vytažených nití z pařeného sýrového těsta a specifickým tvarem sýra „KORBÁČEK", který vzniká po zapletení jednotlivých nití.

Technologický postup

Vyrábí se z polotvrdého sýru, který se paří v horké vodě a poté se vytahuje do tvaru nití. Ty se následně ponoří do nasyceného slaného roztoku. Po "nasolení" jsou nitě splétány do "copánků". Tyto jsou poté dávány na udírenské hůlky a vkládány do automatické udírny. Udí se na bukových štěpcích na bázi nedokonalého spalování dřeva. Po vyuzení jsou výrobky baleny ve vakuu do k tomu určené fólie a jsou vkládány do papírového kartonu.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah sušiny min. 46%. Obsah tuku v sušině min. 25%.

Uživatel

Schváleno

2.9.2021 11:18:18

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Zrušený