Palouček čerstvý sýr
Číslo cechovní normy
2019-06-05-0437
Číslo výrobku
2019-06-05-0437/1797
Charakteristika výrobku
Sýr čerstvý termizovaný
Společnost
Jaroměřická mlékárna, a.s.
Kaunicova 198
Jaroměřice nad Rokytnou, 675 51
Česká republika
Definice balení
EAN
20493752
Balení
Typ: kostka balená ve vícevrstvé Alu folii, velikost: 100 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
Smetana
jedlá sůl
0,5 %
mlékařské kultury
mikrobiální syřidlo
Přídatné látky
Guma guar (stabilizátor)
Karubin (Stabilizátor)
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1205 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
29 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
19,5 g/100g
Sacharidy
2,6 g/100g
Z toho cukry
2,4 g/100g
Bílkoviny
5,2 g/100g
Sůl
0,50 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Barva bílá s lehce smetanovým odstínem.
Vůně a chuť
Mléčně nakyslá, smetanová.
Konzistence
Stejnorodá, hladká, dobře roztíratelná
Nadstandardní parametry
Vyrobeno z mléka odpovídajícího ČCN Syrové kravské mléko. Obsah sušiny min. 36 %; obsah tuku min. 26 %.
Technologický postup
Pasterovaná čerstvá smetana s požadovanou tučností se zakvasí čistou mlékařskou kulturou, přidá se syřidlo. Po prokysání se sraženina zahřeje na teplotu ca 80-85 °C a odstředí na odstředivce. Do vzniklého polotovaru se přidá sůl, přidá se stabilizátor, sýr se přichladí na teplotu do 50 °C a balí do hliníkové folie. Po vychlazení na teplotu 2-8 °C se výrobek expeduje.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Sušina minimálně 36 %
Obsah tuku minimálně 26 %
Listeria monocytogenes neg./25 g - Dle platné legislativy
Uživatel
Schváleno
20.8.2021 15:18:17
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený