Výrobky

Palouček čerstvý sýr

Číslo cechovní normy

2019-06-05-0437

Číslo výrobku

2019-06-05-0437/1797

Charakteristika výrobku

Sýr čerstvý termizovaný

Společnost

Jaroměřická mlékárna, a.s.
Kaunicova 198
Jaroměřice nad Rokytnou, 675 51
Česká republika

Definice balení

EAN

20493752

Balení

Typ: kostka balená ve vícevrstvé Alu folii, velikost: 100 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

Smetana

jedlá sůl

0,5 %

mlékařské kultury

mikrobiální syřidlo

Přídatné látky

Guma guar (stabilizátor)

Karubin (Stabilizátor)

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

1205 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

29 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

19,5 g/100g

Sacharidy

2,6 g/100g

Z toho cukry

2,4 g/100g

Bílkoviny

5,2 g/100g

Sůl

0,50 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Barva bílá s lehce smetanovým odstínem.

Vůně a chuť

Mléčně nakyslá, smetanová.

Konzistence

Stejnorodá, hladká, dobře roztíratelná

Nadstandardní parametry

Vyrobeno z mléka odpovídajícího ČCN Syrové kravské mléko. Obsah sušiny min. 36 %; obsah tuku min. 26 %.

Technologický postup

Pasterovaná čerstvá smetana s požadovanou tučností se zakvasí čistou mlékařskou kulturou, přidá se syřidlo. Po prokysání se sraženina zahřeje na teplotu ca 80-85 °C a odstředí na odstředivce. Do vzniklého polotovaru se přidá sůl, přidá se stabilizátor, sýr se přichladí na teplotu do 50 °C a balí do hliníkové folie. Po vychlazení na teplotu 2-8 °C se výrobek expeduje.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Sušina minimálně 36 %

Obsah tuku minimálně 26 %

Listeria monocytogenes neg./25 g - Dle platné legislativy

Uživatel

Schváleno

20.8.2021 15:18:17

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený