Výrobky

Uherská klobása 280 g

Číslo cechovní normy

2016-08-08-0078

Číslo výrobku

2016-08-08-0078/1802

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky

Společnost

Krahulík - MASOZÁVOD Krahulčí, a.s.
č. p. 10
Krahulčí, 588 56
Česká republika

Definice balení

EAN

8594001784776

Balení

Typ: Plastový obal, baleno v ochranné atmosféře, velikost: 280 g

Způsob distribuce výrobku

Maloobchod

Složení

Vepřové maso

Vepřové sádlo

Hovězí maso

Jedlá sůl

Kořenící přípravek (dextróza, koření, maltodextrin, jedlá sůl, antioxidant E 301, aroma)

Startovací kultura mikrooganismů

Vepřové střívko

Přídatné látky

E 250 - Konzervant

E 301 - Antioxidant

Alergeny

Energetická hodnota výrobku

2152 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

47 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

17 g/100g

Sacharidy

2,3 g/100g

Z toho cukry

1,2 g/100g

Bílkoviny

22 g/100g

Sůl

3,6 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování - barva na řezu odpovídá použitým surovinám. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Řez je lesklý, směrem k okraji může být mírně tmavší. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Povrchový vzhled - povrch je suchý, hladký až mírně vrásčitý, bez kouřových skvrn. Barva odpovídá použitým surovinám a použitému technologickému obalu. Jednotlivé kusy jsou přibližně stejné hmotnosti bez deformace. Kapičky zaschlé šťávy na povrchu jsou přípustné.

Vůně a chuť

Výrobek je přiměřeně slané a kořeněné chuti, případně příjemně kyselé chuti. Vůně aromatická po uzení.

Konzistence

Konzistence tužší, soudržná. Výrobek je na skusu hutný, bez patrných tuhých částí.

Nadstandardní parametry

  • vysoký obsah masa
  • obsah tuku maximálně 55 %
  • aktivita vody 0,93
  • bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad
  • obsah masa minimálně 120 g na 100 g hotového výrobku.

Technologický postup

Příprava surovin, plnění do technologických obalů, fermentace, sušení, dělení a balení.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Vyhovuje požadavkům dle platné legislativy.

Uživatel

Schváleno

27.10.2021 14:47:04

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Zrušený