Náš kraj Tvaroh jemný
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-09-06-0147
Číslo výrobku
2016-09-06-0147/1805
Charakteristika výrobku
Tvaroh vyrobený z pasterovaného mléka, balený v hliníkové/PE fólii
Společnost
Mlékárna Čejetičky, spol. s r.o.
Nádražní 14
Mladá Boleslav, 293 01
Česká republika
Definice balení
EAN
20134464
Balení
Typ: podlepená hliníková folie a folie VAK, , velikost: 250 g
Způsob distribuce výrobku
Skladujte při teplotě od 2-8 °C
Složení
Jednosložkový výrobek, dle platné legislativy
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
426 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
2,5 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
1,2 g/100g
Sacharidy
4,1 g/100g
Z toho cukry
4,1 g/100g
Bílkoviny
15,5 g/100g
Sůl
0,07 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled: obal čistý, dobře uzavřený
Vůně a chuť
Chuť a vůně: čistá, mléčně nakyslá, resp. kyselá, bez cizích příchutí a pachů
Konzistence
Konzistence: jemná, stejnorodá, uvolňování syrovátky není na závadu, mírně hrudkovitá
Nadstandardní parametry
Vyrobeno z českého mléka.
Technologický postup
1. Příprava směsi, ohřev na zakysávací teplotu
2. zakvášení, zasýření
3. zrání
4. krájení, vypouštění do tvarožníků
5. lisování
6. vysypávání
7. chlazení, balení
8. skladování
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Mikrobiologické požadavky |
|
Sledovaný parametr |
Přípustná (požadovaná) hodnota
|
Koliformní bakterie |
≤1000 KTJ/g |
Koagulázopozitivní stafylokoky |
≤100 KTJ/g |
Salmonella spp. |
Negativní v 25g během doby údržnosti |
Listeria monocytogenes |
≤100 KTJ/g během doby údržnosti |
- výrobek musí splňovat požadavky Nařízení komise ES č. 2073/2005 ze dne 15. listopadu 2005 o mikrobiologických kritériích pro potraviny
Fyzikálně – Chemické požadavky
|
|
Sledovaný parametr |
Přípustná (požadovaná) hodnota
|
tuk v sušině % |
nejméně 8,0 |
sušina % |
Min. 23,0
|
tuk% |
nejvíce 3,0 |
kyselost °SH |
nejvíce 110,0 |
Uživatel
Schváleno
20.8.2021 12:04:26
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Zrušený