Výrobky

Náš kraj Tvaroh tučný

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2016-09-06-0148

Číslo výrobku

2016-09-06-0148/1806

Charakteristika výrobku

tvaroh vyrobený z pasterovaného mléka, balený v hliníkové/PE fólii

Společnost

Mlékárna Čejetičky, spol. s r.o.
Nádražní 14
Mladá Boleslav, 293 01
Česká republika

Definice balení

EAN

4056489413905

Balení

Typ: podlepená hliníková folie a folie VAK,, velikost: 250 g

Způsob distribuce výrobku

Skladujte při teplotě od 2-8 °C

Složení

Jednosložkový výrobek, dle platné legislativy

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

701 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

11 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

7,3 g/100g

Sacharidy

3,5 g/100g

Z toho cukry

3,5 g/100g

Bílkoviny

13,5 g/100g

Sůl

0,08 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

obal čistý, dobře uzavřený

Vůně a chuť

čistá, mléčně nakyslá, resp. kyselá, bez cizích příchutí a pachů

Konzistence

jemná, stejnorodá, uvolňování syrovátky není na závadu, mírně hrudkovitá

Nadstandardní parametry

vyrobeno z českého mléka

Technologický postup

 

1.    Příprava směsi, ohřev na zakysávací teplotu

2.    zakvášení, zasýření

3.    zrání

4.    krájení, vypouštění do tvarožníků

5.    lisování

6.    vysypávání

7.    chlazení, balení

8.    skladování

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

 

Mikrobiologické požadavky

Sledovaný parametr

Přípustná (požadovaná) hodnota

Koliformní bakterie

≤1000 KTJ/g

Koagulázopozitivní stafylokoky

≤100 KTJ/g

Salmonella spp.

Negativní v 25g během doby údržnosti

Listeria monocytogenes

≤100 KTJ/g během doby údržnosti

- výrobek musí splňovat požadavky Nařízení komise ES č. 2073/2005 ze dne 15. listopadu 2005 o mikrobiologických kritériích pro potraviny

 

Fyzikálně – Chemické požadavky

Sledovaný parametr

Přípustná (požadovaná) hodnota

tuk v sušině %

min. 38%

sušina %

Min. 28,0

 

kyselost °SH

nejvíce 110,0

Uživatel

Schváleno

20.8.2021 12:04:37

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Zrušený