Z farmy na stůl - Kuřecí prsní řízky
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-10-21-0167
Číslo výrobku
2016-10-21-0167/0917
Charakteristika výrobku
čerstvé kuřecí prsa bez kosti a kůže, třída jakosti A
Společnost
Vodňanská drůbež, a.s.
Radomilická 886
Vodňany, 38901
Česká republika
Definice balení
EAN
282410
Balení
Typ: ochranná atmosféra, velikost: 800 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
kuřecí prsa bez kosti a kůže, čerstvá, třída jakosti A
Senzorické požadavky
Vzhled
Povrch jednotlivých částí musí být čistý, neporušený, nepotrhaný, dobře očištěn od peří (filopeří je povoleno), končetiny jsou bez zlomenin. Bez výskytu cizích předmětů. Nesmí obsahovat viditelné krevní podlitiny, pohmožděniny a otlaky, bez poškození šlach, bez přítomnosti peří. Filopeří je povoleno.
Vůně a chuť
Vůně je přirozená po kuřecím mase, bez cizích pachů.
Chuť po tepelné úpravě je typická pro kuřecí maso, na skusu příjemná a šťavnatá. Bez cizí chutě.
Konzistence
pružná
Nadstandardní parametry
- více prostoru při chovu
- vyšší podestýlka
- delší doba výkrmu
- nutričně vyvážené krmivo bohaté na kukuřici
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Příjem drůbeže - navěšování - omráčení a podřez - vykrvení – napařování - škubání- kuchání (oddělení vnitřností) - kontrola veterinárním dozorem - vizuální kontrola vykuchanosti – oplach JOT - chlazení - hmotností a kvalitativní třídění – balení a etiketování- kontrola detektorem kovů - předání do expedičních chladírenských skladů – chladírenské skladování - expedice chlazeného zboží - doprava
Uživatel
Schváleno
1.9.2021 08:08:25
Schválil
Cechovní normy
Ocenění a značky kvality
Procesní stav
Schválený