Grilovací klobása se sýrem Niva a česnekem.
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2018-03-29-0370
Číslo výrobku
2018-03-29-0370/1358
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - masné polotovary
Charakteristika výrobku
Grilovací klobása se sýrem Niva a česnekem je tepeleně neopracovaný masný polotovar. Vysoký obsah masa. Chuťově lahodná a výrazná. Plněno ve skopovém střívku.
Společnost
MASO UZENINY POLIČKA, a.s.
č.p. 300
Kamenec u Poličky, 572 01
Česká republika
Definice balení
EAN
056489413806
Balení
Typ: PET miska se savkou, ochranná atmosféra, transparentní fólie, velikost: 500 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
70 %
sýr Niva
15 %
hovězí maso
10 %
pitná voda
jedlá sůl
sušená zelenina, sušený česnek, směs koření
Přídatné látky
Citronan sodný
přírodní aroma
cukr
Alergeny
Energetická hodnota výrobku
273 kcal / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
21,7 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
10,5 g/100g
Sacharidy
2,3 g/100g
Z toho cukry
1,5 g/100g
Bílkoviny
16,5 g/100g
Sůl
1,35 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled u vychlazeného výrobku hladký, barva na řezu odpovídá použitým surovinám. Povrch suchý. Barva růžová krémová s patrnými body po sýru Niva a použitém koření.
Vůně a chuť
Chuť přiměřeně slaná, po použitém sýru a koření. Vůně jemná, po použitém sýru a koření.
Konzistence
poloměkká, jemně vláknitá
Nadstandardní parametry
Vysoký obsah masa, bez lepku, obsahuje sýr NIVA.
Technologický postup
Maso a ostatní přísady dle normy dáme do řezačky, promícháme a utočíme přes desku o zrnitosti 4mm. Dílo chladíme na předepsanou teplotu. Takto připravené dílo narážíme do skopových střev 20/22 a přetáčíme na jednotlivé porce. Naraženou klobásu balíme do PET misek se savou vložkou, vrchní balení do ochranné atmosféty a transparentní fólie.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Teplota +1°C až +4°C. Obsah soli 1,35g/ 100g, obsah tuku 21,7g/ 100g. Mikrobiologicky odpovídá nař. EP a R 2073/2005.
Uživatel
Schváleno
17.3.2022 13:57:38
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Zrušený