Pravá farmářská klobása
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-08-08-0078
Číslo výrobku
2016-08-08-0078/1923
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované
Charakteristika výrobku
Hrubozrnná trvanlivá fermentovaná klobása s vysokým podílem masa a přidaným uzeným špekem, který jí dodává charakteristickou chuť i vůni, s minimem přídatných látek a bez zvýrazňovačů chuti, jednotlivé klobásky jsou spojeny červenobílým provázkem.
Společnost
PEJSKAR & spol., spol. s r.o.
Žďárská 296
Police nad Metují, 549 54
Česká republika
Definice balení
EAN
29 00 94
Balení
Typ: Baleno v ochranné atmosféře, hmotnost cca 1 kg, velikost: 1000 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
hovězí maso
vepřové sádlo
jedlá sůl
uzený špek
dextróza
koření
aroma kouře
extrakty koření
česnek
startovací kultura
vepřové střívko
Přídatné látky
antioxidant: kyselina askorbová
antioxidant: erythorban sodný
konzervant: dusitan sodný
Energetická hodnota výrobku
1972 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
41 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
15 g/100g
Sacharidy
1,5 g/100g
Z toho cukry
1,2 g/100g
Bílkoviny
25 g/100g
Sůl
3,8 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Povrch lesklý, suchý, mírně vrásčitý, barvy červenohnědé, omotané červenobílým provázkem, konzistence pružná až pevná. Vzhled v nákroji a vypracování: na řezu je výrobek lesklý, hrubší červenobílá mozaika bez shluku tukových nebo libových částic.
Vůně a chuť
Příjemně uzená vůně a masová chuť s příchutí uzeného špeku, přiměřeně slaná mírně nakyslá. Na skusu je výrobek vláčný až křehký.
Konzistence
Tužší, soudržná
Nadstandardní parametry
vysoký obsah masa - 145 g
obsah tuku maximálně 55 %;
aktivita vody 0,93;
bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad
Technologický postup
příprava suroviny, mělnění, míchání, narážení do vepřových střev, fermentace, sušení, balení, etiketování
Uživatel
Schváleno
20.9.2021 07:15:00
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Zrušený