Výrobky

Pravá farmářská klobása

Číslo cechovní normy

2016-08-08-0078

Číslo výrobku

2016-08-08-0078/1923

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované

Charakteristika výrobku

Hrubozrnná trvanlivá fermentovaná klobása s vysokým podílem masa a přidaným uzeným špekem, který jí dodává charakteristickou chuť i vůni, s minimem přídatných látek a bez zvýrazňovačů chuti, jednotlivé klobásky jsou spojeny červenobílým provázkem.

Společnost

PEJSKAR & spol., spol. s r.o.
Žďárská 296
Police nad Metují, 549 54
Česká republika

Definice balení

EAN

29 00 94

Balení

Typ: Baleno v ochranné atmosféře, hmotnost cca 1 kg, velikost: 1000 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

hovězí maso

vepřové sádlo

jedlá sůl

uzený špek

dextróza

koření

aroma kouře

extrakty koření

česnek

startovací kultura

vepřové střívko

Přídatné látky

antioxidant: kyselina askorbová

antioxidant: erythorban sodný

konzervant: dusitan sodný

Energetická hodnota výrobku

1972 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

41 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

15 g/100g

Sacharidy

1,5 g/100g

Z toho cukry

1,2 g/100g

Bílkoviny

25 g/100g

Sůl

3,8 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Povrch lesklý, suchý, mírně vrásčitý, barvy červenohnědé, omotané červenobílým provázkem, konzistence pružná až pevná. Vzhled v nákroji a vypracování: na řezu je výrobek lesklý, hrubší červenobílá mozaika bez shluku tukových nebo libových částic.

Vůně a chuť

 Příjemně uzená vůně a masová chuť s příchutí uzeného špeku, přiměřeně slaná mírně nakyslá. Na skusu je výrobek vláčný až křehký.

Konzistence

Tužší, soudržná

Nadstandardní parametry

vysoký obsah masa - 145 g

obsah tuku maximálně 55 %;

aktivita vody 0,93;

bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad

Technologický postup

příprava suroviny, mělnění, míchání, narážení do vepřových střev, fermentace, sušení, balení, etiketování

Uživatel

Schváleno

20.9.2021 07:15:00

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Zrušený