Výrobky

Hovězí zadní kýta vcelku

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2019-02-21-0419

Číslo výrobku

2019-02-21-0419/1499

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - výsekové maso

Charakteristika výrobku

Jsou odstraněny tvrdé části, šlachy a chrupavky. Bez povrchového tukového krytí. Doba spotřeby 10 dní.   upřesnění výživových údajů na 100 g: sacharidy<0,5g cukry<0,5g sůl<0,5g

Společnost

MASO UZENINY POLIČKA, a.s.
č.p. 300
Kamenec u Poličky, 572 01
Česká republika

Definice balení

EAN

98594016347648

Balení

Typ: OA (80%02+20%CO2), vanička - 227x178x60, velikost: 500 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

hovězí zadní - mladý býk nebo jalovice

Alergeny

Energetická hodnota výrobku

486 kJ / 100g

Senzorické požadavky

Vůně a chuť

Přirozená vůně po čerstvém hovězím mase bez cizího zápachu.

Nadstandardní parametry

Bez výskytu vad hovězího masa DFD (dark=tmavý, firm=tuhý, dry=suchý) a DCB (dark cutting beef=hovězí maso tmavé v nákroji).

Technologický postup

Výsekové maso- maso z hovězí kýty bez kližky a karabáčku a plátku pánevního odděleného z vrchního šálu, zbavené třásní masa, koncových šlach a kloubních pouzder. Tukové krytí z vnější strany odstraněno hladkými řezy bez zářezů do svaloviny, tukové krytí maximálně do výše 5 mm. Hovězí kýta je pro výsek rozdělována na jednotlivé hlavní svalové partie (tzv. „šály“): vrchní šál, spodní šál, předkýtí (velký ořech), květová špička a váleček. Šály jsou od sebe oddělovány řezy po blanách, jsou z nich odstraněny třásně masa a měkké šlachy. Maso je bez hlubokých zářezů do svaloviny

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Skladovací podmínky 0 - 4°C; CPM 106, E.Coli 103, Salmonella spp. negat/25,Listeria monocytogenes negat/25, Campylobacter negat/25, Yersinia enterocolitica negat/25; RIL-negativní.

Uživatel

Schváleno

27.4.2023 10:36:13

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Zrušený

Obrázky

Historie

Hovězí zadní kýta vcelku (22.3.2019 16:48:40)