Hovězí zadní kýta vcelku
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2019-02-21-0419
Číslo výrobku
2019-02-21-0419/1499
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - výsekové maso
Charakteristika výrobku
Jsou odstraněny tvrdé části, šlachy a chrupavky. Bez povrchového tukového krytí. Doba spotřeby 10 dní. upřesnění výživových údajů na 100 g: sacharidy<0,5g cukry<0,5g sůl<0,5g
Společnost
MASO UZENINY POLIČKA, a.s.
č.p. 300
Kamenec u Poličky, 572 01
Česká republika
Definice balení
EAN
98594016347648
Balení
Typ: OA (80%02+20%CO2), vanička - 227x178x60, velikost: 500 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
hovězí zadní - mladý býk nebo jalovice
Alergeny
Energetická hodnota výrobku
486 kJ / 100g
Senzorické požadavky
Vůně a chuť
Přirozená vůně po čerstvém hovězím mase bez cizího zápachu.
Nadstandardní parametry
Bez výskytu vad hovězího masa DFD (dark=tmavý, firm=tuhý, dry=suchý) a DCB (dark cutting beef=hovězí maso tmavé v nákroji).
Technologický postup
Výsekové maso- maso z hovězí kýty bez kližky a karabáčku a plátku pánevního odděleného z vrchního šálu, zbavené třásní masa, koncových šlach a kloubních pouzder. Tukové krytí z vnější strany odstraněno hladkými řezy bez zářezů do svaloviny, tukové krytí maximálně do výše 5 mm. Hovězí kýta je pro výsek rozdělována na jednotlivé hlavní svalové partie (tzv. „šály“): vrchní šál, spodní šál, předkýtí (velký ořech), květová špička a váleček. Šály jsou od sebe oddělovány řezy po blanách, jsou z nich odstraněny třásně masa a měkké šlachy. Maso je bez hlubokých zářezů do svaloviny
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Skladovací podmínky 0 - 4°C; CPM 106, E.Coli 103, Salmonella spp. negat/25,Listeria monocytogenes negat/25, Campylobacter negat/25, Yersinia enterocolitica negat/25; RIL-negativní.
Uživatel
Schváleno
27.4.2023 10:36:13
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Zrušený