Výrobky

Vajíčková pomazánka - Náš kraj

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2015-10-21-0048

Číslo výrobku

2015-10-21-0048/1055

Zařazení dle legislativy

Lahůdkářské výrobky - Pomazánky, krémy - majonézové

Charakteristika výrobku

Pomazánka z vajec a zeleniny, vše propojeno majonézou. Barva: dle použitých surovin, bílo-žlutá možných odstínech s malými zelenými kousky pažitky

 

 

Společnost

DELIMAX a.s.
Bratislavská 1647/3
Hodonín, 69501
Česká republika

Definice balení

EAN

20837334

Balení

Typ: Plastová vanička, velikost: 135 g

Způsob distribuce výrobku

Maloobchod

Složení

vařená vejce

73 %

řepkový olej

marinovaná cibule (cibule, ocet kvasný lihový, jedlá sůl)

hořčičné semeno

pasterovaný vaječný žloutek

pitná voda

cukr

ocet kvasný lihový

jedlá sůl

sušená pažitka

koření

Přídatné látky

E211 - benzoan sodný

E514 - sírany sodné

Alergeny

3 - Vejce - Vejce a výrobky z nich

10 - Hořčice - Hořčice a výrobky z ní

Energetická hodnota výrobku

888 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

18,8 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

2,2 g/100g

Sacharidy

1,2 g/100g

Z toho cukry

1,1 g/100g

Bílkoviny

9,3 g/100g

Sůl

1,10 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Směs pokutrovaných kousků vařených vajec, majonézou a kousky zeleniny

 

Vůně a chuť

Typická pro výrobek tohoto druhu, vajíčková

 

Konzistence

Pomazánková - kašovitá až polotuhá

 

Nadstandardní parametry

Kvalita surovin, zaručený podíl uvedených surovin, bez přídavku látek zvýrazňujících chuť a vůni; bez lepku, bez přidaných sladidel s výjimkou cukru, dle ČCN.

Technologický postup

Rozsekání vajec, řádné promíchání se zeleninou a majonézou; malé kousky vajec

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Salmonella spp. - nepřítomnost ve 25 g; Listeria monocytogenes - 100 KTJ/g; Kyselina benzoová - 1 500 mg/kg.

Uživatel

Schváleno

1.11.2021 15:00:33

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený