Vajíčková pomazánka - Náš kraj
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2015-10-21-0048
Číslo výrobku
2015-10-21-0048/1055
Zařazení dle legislativy
Lahůdkářské výrobky - Pomazánky, krémy - majonézové
Charakteristika výrobku
Pomazánka z vajec a zeleniny, vše propojeno majonézou. Barva: dle použitých surovin, bílo-žlutá možných odstínech s malými zelenými kousky pažitky
Společnost
DELIMAX a.s.
Bratislavská 1647/3
Hodonín, 69501
Česká republika
Definice balení
EAN
20837334
Balení
Typ: Plastová vanička, velikost: 135 g
Způsob distribuce výrobku
Maloobchod
Složení
vařená vejce
73 %
řepkový olej
marinovaná cibule (cibule, ocet kvasný lihový, jedlá sůl)
hořčičné semeno
pasterovaný vaječný žloutek
pitná voda
cukr
ocet kvasný lihový
jedlá sůl
sušená pažitka
koření
Přídatné látky
E211 - benzoan sodný
E514 - sírany sodné
Alergeny
3 - Vejce - Vejce a výrobky z nich
10 - Hořčice - Hořčice a výrobky z ní
Energetická hodnota výrobku
888 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
18,8 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
2,2 g/100g
Sacharidy
1,2 g/100g
Z toho cukry
1,1 g/100g
Bílkoviny
9,3 g/100g
Sůl
1,10 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Směs pokutrovaných kousků vařených vajec, majonézou a kousky zeleniny
Vůně a chuť
Typická pro výrobek tohoto druhu, vajíčková
Konzistence
Pomazánková - kašovitá až polotuhá
Nadstandardní parametry
Kvalita surovin, zaručený podíl uvedených surovin, bez přídavku látek zvýrazňujících chuť a vůni; bez lepku, bez přidaných sladidel s výjimkou cukru, dle ČCN.
Technologický postup
Rozsekání vajec, řádné promíchání se zeleninou a majonézou; malé kousky vajec
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Salmonella spp. - nepřítomnost ve 25 g; Listeria monocytogenes - 100 KTJ/g; Kyselina benzoová - 1 500 mg/kg.
Uživatel
Schváleno
1.11.2021 15:00:33
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený