Výrobky

Pikant klobása OA

Číslo cechovní normy

2016-08-08-0078

Číslo výrobku

2016-08-08-0078/1092

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované

Charakteristika výrobku

Na 100g výrobku bylo použito 155g masa. Bez lepku.

Společnost

KMOTR - Masna Kroměříž a.s.
Hulínská 2286/28
Kroměříž, 767 01
Česká republika

Definice balení

EAN

282935

Balení

Typ: ochranná atmosféra, PE obal, velikost: 700 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

vepřové sádlo

jedlá sůl

vepřové kůže

koření (paprika sladká)

extrakty koření

dextróza

sušený česnek

startovací kultura mikroorganismů

Přídatné látky

E250 dusitan sodný

E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)

Alergeny

Energetická hodnota výrobku

2035 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

44 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

13 g/100g

Sacharidy

1,3 g/100g

Z toho cukry

0,8 g/100g

Bílkoviny

24 g/100g

Sůl

2,4 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Povrch: lesklý, mírně vrásčitý, barvy sytě červenohnědé, konzistence pružná až pevná. Vzhled v nákroji a vypracování: na řezu je výrobek lesklý, sytě červené barvy po přidané paprice, bez shluku tukových nebo libových částic.

Vůně a chuť

Chuť: mírně slanější, výrazněji kořeněná, pikantní, převládající složkou je paprika. Na skusu je výrobek vláčný až křehký.

Konzistence

Na skusu je výrobek vláčný až křehký.

Nadstandardní parametry

§ vysoký obsah masa; § nejvýše přípustná hodnota poměru obsahu tuku a obsahu čisté svalové bílkoviny: 2,9; § bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad;

Technologický postup

1. příprava surovin 2. mělnění suroviny a míchání díla 3. plnění 4. zrání a sušení 5. chlazení 6. balení a etiketování balení a etiketování

Uživatel

Schváleno

19.10.2021 11:17:22

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Zrušený

Historie

Pikant klobása OA (15.8.2018 15:06:51)