Kmotrovky uherákové 100g OA
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-08-08-0074
Číslo výrobku
2016-08-08-0074/1282
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované
Charakteristika výrobku
Na 100g výrobku bylo použito 180 g masa. Bez lepku. Jedlé střívko (želírující látka: alginan sodný; zpevňující látka: chlorid vápenatý).
Společnost
KMOTR - Masna Kroměříž a.s.
Hulínská 2286/28
Kroměříž, 767 01
Česká republika
Definice balení
EAN
8594007480573
Balení
Typ: ochranná atmosféra, PE obal, velikost: 100 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
vepřové sádlo
hovězí maso
jedlá sůl
koření
dextróza
aroma
startovací kultura mikroorganismů
Přídatné látky
E 301 - Askorbát sodný
E250 dusitan sodný
E 401: Alginát sodný (Zahušťovadlo, stabilizátor, želírující látka)
E 509 - Chlorid vápenatý
Alergeny
Energetická hodnota výrobku
2119 kJ / 100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Povrchový vzhled: povrch je lesklý, mírně vrásčitý. Vzhled v nákroji a vypracování: na řezu je výrobek lesklý, barvy růžově červené, bez shluku tukových nebo libových částic.
Vůně a chuť
Chuť: mírně slanější, výrazněji kořeněná. Vůně: příjemná, aromatická po použitých surovinách a koření.
Konzistence
Konzistence pružná až pevná. Na skusu je výrobek vláčný až křehký.
Nadstandardní parametry
§ vysoký obsah masa; § bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad;
Technologický postup
1. příprava surovin 2. mělnění suroviny a míchání díla 3. uzavření do jedlého alginátového obalu 4. zrání a sušení 5. chlazení 6. balení a etiketování
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
obsah tuku:44,98 g/100g; obsah ČSB: 21,08 %;
Uživatel
Schváleno
19.10.2021 10:39:45
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Zrušený