Listové těsto s cereáliem 500 g
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2020-06-25-0482
Číslo výrobku
2020-06-25-0482/2237
Charakteristika výrobku
Cukrářské výrobky. rostlinný margarín 30%(rostlinný tuk palmový, rostlinný olej řepkový, voda, emulgátory: mono a diglyceridy mastných kyselin, slunečnicový lecitin, konzervační látka: kyselina sorbová, regulátor kyselosti: kyselina citronová, máslové aroma, barvivo: beta karoten). cereální směs 8 % (len,pšeničné vločky, sezam, pšeničná mouka, pšeničný lepek, sůl, pražená pšeničná sladová mouka, pšeničné klíčky, ječný sladový extrakt, kukuřičná mouka, zahušťovadlo E412, bramborové vločky). Může obsahovat stopy vajec, sóji, mléka,vlčího bobu
Společnost
Uzenářství a lahůdky Sláma s.r.o.
Růžová 225
Velká Bíteš, 595 01
Česká republika
Definice balení
EAN
8594017363156
Balení
Typ: baleno v potravinářské folii, velikost: 500 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
Pšeničná mouka
48 %
rostlinný margarin
voda
cereální směs
8 %
ocet
jedlá sůl
Přídatné látky
E 471: Mono a diglyceridy mastných kyselin (Emulgátor, stabilizátor)
E 200: Kyselina sorbová (Konzervant)
E 330 - Kyselina citrónová
E 202: Sorbát draselný (Konzervant)
E 412: Guma guar (Zahušťovadlo, stabilizátor)
Alergeny
1 - Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
3 - Vejce - Vejce a výrobky z nich
6 - Sója - Sójové boby a výrobky z nich
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
13 - Vlčí bob - Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Energetická hodnota výrobku
1559 kJ / 100g
Senzorické požadavky
Vzhled
• barva po použitých cereáliích. • těsto složené do úhledného hranolovitého tvaru s patrnou charakteristickou strukturou na řezu výrazné zřetelné listování
Vůně a chuť
Typická pro listové těsto bez cizích příchutí a pachů.
Konzistence
Typická pro listové těsto, pevná.
Nadstandardní parametry
Omezené množství přídatných látek – nezbytné přídatné látky v tažném margarínu, ve vaječných tekutých produktech
Technologický postup
Z mouky, vody, cereální směsi a octa se vymísí tuhé těsto, na rozvalovačce se vyválí a zaválí se do něho tuk, tak aby lístkovalo. Rozkrájí se po 500g do hranolovitého tvaru a zabalí se do potravinářské fólie. Označí se etiketou. Potom se přesune do expediční chladírny.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Provádí se běžné chemické a mikrobiologické vyšetření dle platné legislativy EU č. 1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění.
Uživatel
Schváleno
3.11.2021 07:55:35
Schválil
Cechovní normy
Ocenění a značky kvality
Regionální potravina
Procesní stav
Zrušený