Výrobky

Pikant klobása Řezníkův talíř

Číslo cechovní normy

2016-08-08-0078

Číslo výrobku

2016-08-08-0078/1207

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované

Charakteristika výrobku

Na 100g výrobku bylo použito 130g masa. Bez lepku.

Společnost

KMOTR - Masna Kroměříž a.s.
Hulínská 2286/28
Kroměříž, 767 01
Česká republika

Definice balení

EAN

8594007480665

Balení

Typ: ochranná atmosféra, PE obal, velikost: 75 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

vepřové sádlo

jedlá sůl

vepřové kůže

koření

extrakty koření

dextróza

glukózový sirup

sušený česnek

startovací kultura mikroorganismů

Přídatné látky

E250 dusitan sodný

E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)

Alergeny

Energetická hodnota výrobku

1889 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

40 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

12 g/100g

Sacharidy

2,1 g/100g

Z toho cukry

0,6 g/100g

Bílkoviny

23 g/100g

Sůl

2,3 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Povrch: lesklý, mírně vrásčitý, barvy sytě červenohnědé, konzistence pružná až pevná. Vzhled v nákroji a vypracování: na řezu je výrobek lesklý, sytě červené barvy po přidané paprice, bez shluku tukových nebo libových částic.

Vůně a chuť

Chuť: mírně slanější, výrazněji kořeněná, pikantní, převládající složkou je paprika. Na skusu je výrobek vláčný až křehký.

Konzistence

Na skusu je výrobek vláčný až křehký.

Nadstandardní parametry

vysoký obsah masa; bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad;

Technologický postup

1. příprava surovin 2. mělnění suroviny a míchání díla 3. plnění 4. zrání a sušení  5. chlazení 6. loupání  7. krájení   6. balení a etiketování balení a etiketování

Uživatel

Schváleno

13.12.2021 18:19:11

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Zrušený