Výrobky

Lovecký salám 500g Řezníkův talíř

Číslo cechovní normy

2016-08-08-0074

Číslo výrobku

2016-08-08-0074/1208

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované

Charakteristika výrobku

Na 100g výrobku bylo použito 140g masa;  

Společnost

KMOTR - Masna Kroměříž a.s.
Hulínská 2286/28
Kroměříž, 767 01
Česká republika

Definice balení

EAN

8594007480436

Balení

Typ: vakuově baleno, velikost: 500 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

vepřové sádlo

hovězí maso

jedlá sůl

dextróza

koření

sušený česnek

startovací kultura mikroorganismů

Přídatné látky

E250 dusitan sodný

E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)

Alergeny

Energetická hodnota výrobku

2157 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

47 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

14 g/100g

Sacharidy

3,3 g/100g

Z toho cukry

0,3 g/100g

Bílkoviny

21 g/100g

Sůl

3,6 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování: řez je lesklý, hladký, barva řezu je růžově-červená. Zrna surovin jsou převážně o velikosti 2,5 mm, bez shluku tukových nebo libových částic. Povrchový vzhled: povrch suchý, podélně mírně vrásčitý, barvy tmavě červenohnědé.

Vůně a chuť

Chuť: mírně slaná a příjemně kyselá, výrazněji kořeněná, na skusu je výrobek vláčný až křehký. Vůně: příjemná aromatická po použitých surovinách a přísadách

Konzistence

pružná až tuhá, příjemná na skus

Nadstandardní parametry

  • povinné použití hovězího masa; bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku, vlákniny a bílkovinných přísad; Na 100g výrobku bylo použito 140g masa.

Technologický postup

1. příprava surovin 2. mělnění suroviny a míchání díla 3. plnění 4. tvarování do obdélníkového tvaru 5. zrání a sušení 6. chlazení 7. balení a etiketování

Uživatel

Schváleno

13.12.2021 18:19:00

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Zrušený