Kmotrovky sýrové 100g OA
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-08-08-0078
Číslo výrobku
2016-08-08-0078/1939
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované
Charakteristika výrobku
Na 100g výrobku bylo použito 170 g masa. Bez lepku. Jedlé střívko (želírující látka: alginan sodný; zpevňující látka: chlorid vápenatý).
Společnost
KMOTR - Masna Kroměříž a.s.
Hulínská 2286/28
Kroměříž, 767 01
Česká republika
Definice balení
EAN
8 594 007 48 5387
Balení
Typ: ochranná atmosféra, velikost: 100 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
sýr Memel 8% (pasterované MLÉKO, jedlá sůl, sýrařské kultury, mikrobiální sřidlo)
jedlá sůl
dextróza
přírodní aroma
sušená zelenina (červená řepa, česnek)
extrakty koření
startovací kultura mikroorganismů
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 401: Alginát sodný (Zahušťovadlo, stabilizátor, želírující látka)
E 509 - Chlorid vápenatý
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
2119 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
42 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
14 g/100g
Sacharidy
3,9 g/100g
Z toho cukry
0,8 g/100g
Bílkoviny
28 g/100g
Sůl
2,8 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Povrch výrobku je lesklý, mírně vrásčitý, barva červenohnědá, konzistence pružná až pevná. Na řezu je výrobek lesklý, barvy růžově červené, se stejnoměrně rozdělenými tukovými částicemi a kousky sýra.
Vůně a chuť
Chuť mírně slanější, výrazněji kořeněná, převažující složkou je chuť sýra. Vůně příjemná, aromatická po použitých surovinách a koření.
Konzistence
Konzistence pružná až pevná. Na skusu je výrobek vláčný až křehký.
Nadstandardní parametry
vysoký obsah masa; § bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad;
obsahuje sýr Memel zrající 18 měsíců
Technologický postup
1. příprava surovin 2. mělnění suroviny a míchání díla 3. uzavření do jedlého alginátového obalu 4. zrání a sušení 5. chlazení 6. balení a etiketování
Uživatel
Schváleno
13.12.2021 18:18:14
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený