ARNOŠTOVA VAJÍČKA - Cereální vejce L10
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2015-12-02-0026
Číslo výrobku
2015-12-02-0026/0614
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - vejce
Společnost
AG MAIWALD a.s.
Benátky 133
Litomyšl, 570 01
Česká republika
Definice balení
EAN
8594183330488
Balení
Typ: Krabička na vejce z nasávané kartonáže L10, velikost: 10 ks
Složení
vejce
Alergeny
3 - Vejce - Vejce a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
622
Senzorické požadavky
Vzhled
vzhled:
- čisté s nepoškozenou skořápkou,
- barva skořápky bílá až tmavě hnědá,
- nemyté,
- označené,
- rozdělené do hmotnostních skupin (S-do 53 g, M- 53-63 g, L-63-73g, XL-nad 73 g)
Vůně a chuť
chuť: typická pro vejce
vůně: bez cizího pachu
Konzistence
- pevný žloutek,
- čistý rosolovitý bílek
Nadstandardní parametry
Produkce vajec ve společnosti rodinného typu, s tradičními hodnotami „českého sedláka“, od zrníčka až po vejce pod dohledem majitele - farmářského synka.
Produkce vajec kura domácího z chovu v České republice, krmeno krmivem vyrobeným ve vlastní České míchárně KS., vejce tříděna a balena v České republice.
Technologický postup
- Čerstvě snesená vejce od nosnic jsou dopravována pásovými přepravníky z hal a připravena k vytřídění.
- Vejce jsou dopravena do třídírny, kde jsou vytříděna a hmotnostně rozdělena a zabalena.
- Vejce jsou v třídírnách pečlivě prohlížena a tříděna, poškozená vejce jsou okamžitě vyřazena.
- Po vytřídění jsou vejce vážena a dle váhy tříděna do jednotlivých váhových kategorií a následně jsou balena do požadovaného typu obalu.
- Vejce jsou uchovávána po snášce a po celou dobu skladování při nekolísavé teplotě +5°C až + 18 °C.
Procesní stav
Schválený