Výrobky

ARNOŠTOVA VAJÍČKA - Podestýlková vejce M6

Číslo cechovní normy

2015-12-02-0026

Číslo výrobku

2015-12-02-0026/0616

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - vejce

Společnost

AG MAIWALD a.s.
Benátky 133
Litomyšl, 570 01
Česká republika

Definice balení

EAN

8594183330792

Balení

Typ: Krabička na vejce z nasávané kartonáže M6, velikost: 6 ks

Složení

vejce

Alergeny

3 - Vejce - Vejce a výrobky z nich

Energetická hodnota výrobku

622

Senzorické požadavky

Vzhled

vzhled:
  • čisté s nepoškozenou skořápkou,
  • barva skořápky bílá až tmavě hnědá,
  • nemyté,
  • označené,
  • rozdělené do hmotnostních skupin (S-do 53 g, M- 53-63 g, L-63-73g, XL-nad 73 g)
barva: barva žloutku dle stupnice La Roche  min.8

Vůně a chuť

chuť: typická pro vejce vůně: bez cizího pachu

Konzistence

  • pevný žloutek,
  • čistý rosolovitý bílek

Nadstandardní parametry

Produkce vajec ve společnosti rodinného typu, s tradičními hodnotami „českého sedláka“, od zrníčka až po vejce pod dohledem majitele - farmářského synka. Produkce vajec kura domácího z chovu v České republice, krmeno krmivem vyrobeným ve vlastní České míchárně KS., vejce tříděna a balena v  České republice.

Technologický postup

  1. Čerstvě snesená vejce od nosnic jsou dopravována pásovými přepravníky z hal a připravena k  vytřídění.
  2. Vejce jsou dopravena do třídírny, kde jsou vytříděna a hmotnostně rozdělena a zabalena.
  3. Vejce jsou v třídírnách pečlivě prohlížena a tříděna, poškozená vejce jsou okamžitě vyřazena.
  4. Po vytřídění jsou vejce vážena a dle váhy tříděna do jednotlivých váhových kategorií a následně jsou balena do požadovaného typu obalu.
  5. Vejce jsou uchovávána po snášce a po celou dobu skladování při nekolísavé teplotě +5°C až + 18 °C.

Procesní stav

Schválený