Výrobky

Klobása s česnekem na gril tenká

Číslo cechovní normy

2016-08-08-0076

Číslo výrobku

2016-08-08-0076/0636

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - masné polotovary

Charakteristika výrobku

Grilovací klobásy ve skopovém střívku s vysokým obsahem masa a min. podílem vody s podílem česneku, bylinek a koření. Hmotnost 500g (12 ks v balení) a balené v ochranné atmosféře.

Společnost

Kostelecké uzeniny a.s.
č.p. 60 Kostelec
Kostelec, 588 61

Definice balení

EAN

20839185

Balení

Typ: Baleno v PET černé misce, rozměry 206x160x50 mm, překryté transparentní folií v ochranné atmosféře., velikost: 500 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

Vepřové maso

93 %

pitná voda

jedlá sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnan draselný)

bramborový škrob

sušený ocet

česnek

0,1 %

bylinky, koření a extrakty koření

skopové střívko

Přídatné látky

antioxidanty E300, E301

stabilizátor E331

Alergeny

Energetická hodnota výrobku

994 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

18,7 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

7,2 g/100g

Sacharidy

1,5 g/100g

Z toho cukry

0 g/100g

Bílkoviny

16,6 g/100g

Sůl

1,0 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

 

Vzhled u vychlazeného výrobku hladký, barva na řezu odpovídá použitým surovinám (patrné částice použitého koření a bylinek).

 

Povrch suchý. Barva světle růžová s patrnými body po použitém koření a bylinkách.

 

Vůně a chuť

 

Chuť přiměřeně slaná, po česneku a použitém koření a bylinkách.

 

Vůně jemná, po použitém česneku, koření a bylinkách.

 

 

Konzistence

Konzistence poloměkká, jemně vláknitá.

Nadstandardní parametry

 

Vysoký obsah masa, bez lepku, bez glutamátů, bez použití SOM.

 

 

Technologický postup

Maso a ostatní přísady dle normy vysypeme do řezačky, promícháme a utočíme přes desku o zrnitosti 4mm. Dílo chladíme na předepsanou teplotu. Takto připravené dílo narážíme do skopových střev 20/22 a přetáčíme na jednotlivé porce. Skopová střeva předmáčíme, aby byla měkká a poddajná. Naraženou klobásu balíme do PET misek.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

 

Teplota 0 až +4°C.

 

Obsah soli do 1,5%, obsah tuku do 22%.

Mikrobiologicky odpovídá nař. EP a R 2073/2005.

Uživatel

Schváleno

10.6.2022 13:56:57

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Zrušený