Klobása s česnekem na gril tenká
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-08-08-0076
Číslo výrobku
2016-08-08-0076/0636
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - masné polotovary
Charakteristika výrobku
Grilovací klobásy ve skopovém střívku s vysokým obsahem masa a min. podílem vody s podílem česneku, bylinek a koření. Hmotnost 500g (12 ks v balení) a balené v ochranné atmosféře.
Společnost
Kostelecké uzeniny a.s.
č.p. 60 Kostelec
Kostelec, 588 61
Definice balení
EAN
20839185
Balení
Typ: Baleno v PET černé misce, rozměry 206x160x50 mm, překryté transparentní folií v ochranné atmosféře., velikost: 500 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
Vepřové maso
93 %
pitná voda
jedlá sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnan draselný)
bramborový škrob
sušený ocet
česnek
0,1 %
bylinky, koření a extrakty koření
skopové střívko
Přídatné látky
antioxidanty E300, E301
stabilizátor E331
Alergeny
Energetická hodnota výrobku
994 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
18,7 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
7,2 g/100g
Sacharidy
1,5 g/100g
Z toho cukry
0 g/100g
Bílkoviny
16,6 g/100g
Sůl
1,0 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled u vychlazeného výrobku hladký, barva na řezu odpovídá použitým surovinám (patrné částice použitého koření a bylinek).
Povrch suchý. Barva světle růžová s patrnými body po použitém koření a bylinkách.
Vůně a chuť
Chuť přiměřeně slaná, po česneku a použitém koření a bylinkách.
Vůně jemná, po použitém česneku, koření a bylinkách.
Konzistence
Konzistence poloměkká, jemně vláknitá.
Nadstandardní parametry
Vysoký obsah masa, bez lepku, bez glutamátů, bez použití SOM.
Technologický postup
Maso a ostatní přísady dle normy vysypeme do řezačky, promícháme a utočíme přes desku o zrnitosti 4mm. Dílo chladíme na předepsanou teplotu. Takto připravené dílo narážíme do skopových střev 20/22 a přetáčíme na jednotlivé porce. Skopová střeva předmáčíme, aby byla měkká a poddajná. Naraženou klobásu balíme do PET misek.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Teplota 0 až +4°C.
Obsah soli do 1,5%, obsah tuku do 22%.
Mikrobiologicky odpovídá nař. EP a R 2073/2005.
Uživatel
Schváleno
10.6.2022 13:56:57
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Zrušený