Výrobky

Vánočka máslová 400 g

Číslo cechovní normy

2016-03-18-0110

Číslo výrobku

2016-03-18-0110/1966

Charakteristika výrobku

rozepsané složky ze složení výrobku: zlepšující přípravek: PŠENIČNÝ LEPEK, PŠENIČNÁ MOUKA, PŠENIČNÁ SLADOVÁ MOUKA, SUŠENÝ KVAS (PŠENIČNÁ MOUKA, startovací kultura), látka zlepšující mouku: kyselina askorbová; přípravek na mašlování: voda, hrachová bílkovina, glukózový sirup, rýžová bobtnavá mouka; citrónové aroma: přírodní aroma, aroma extrakt, voda, glukózový sirup, sirup z invertního cukru, etylalkohol. Recepturní množství vztažené k mouce je u másla 15%, cukr 18%, rozinky 10%, vaječná melanž 4%.

Společnost

ENPEKA a.s.
Jihlavská 1143/29
Žďár nad Sázavou, 59101
Česká republika

Definice balení

EAN

8594005974487

Balení

Typ: sáček, velikost: 400 g

Způsob distribuce výrobku

vlastní prodejny, maloobchod

Složení

Pšeničná mouka

pitná voda

cukr

máslo

9,5 %

rozinky (rozinky, rostlinný olej slunečnicový)

droždí

přípravek na mašlování

mandle

2,5 %

vaječná melanž (vejce, kyselina citrónová)

zlepšující přípravek

mořská sůl

cukr vanilínový ( cukr, aroma ethylvanilin)

citrónové aroma

Přídatné látky

E 300 - Kyselina askorbová

Alergeny

1 - Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich

3 - Vejce - Vejce a výrobky z nich

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

8 - Skořápkové plody - Skořápkové plody, konkrétně: mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich

Energetická hodnota výrobku

1648 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

10,6 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

5,3 g/100g

Sacharidy

62,6 g/100g

Z toho cukry

16 g/100g

Bílkoviny

10,6 g/100g

Sůl

0,8 g/100g

vláknina

2.6 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled: výrobek typického tvaru, ručním spletením pramenů těsta, pravidelně formovaný, klenutý s vrchní kůrkou kaštanově hnědou, lesklou, sypanou mandlemi. Střída: rovnoměrně pórovitá s barvou po použitých surovinách

Vůně a chuť

Vůně a chuť: typická pro daný výrobek a po použitých surovinách; bez cizích příchutí a pachů Typická pečivová, příjemná, po použitých přísadách - másle, rozinkách, mandlích.

Konzistence

Střída dobře propečená rovnoměrně pórovitá, měkká.

Nadstandardní parametry

Tradiční jemné pečivo bez přídatných látek, s výjimkou kyseliny askorbové a enzymů, které nemají v hotovém výrobku technologický význam.

Technologický postup

  1. výroba těsta nepřímým způsobem na omládek,
  2. zrání těsta,
  3. dělení,
  4. ruční tvarování,
  5. kynutí,
  6. úprava před pečením,
  7. pečení,
  8. chladnutí,
  9. balení.

Uživatel

Schváleno

13.1.2022 13:40:52

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Zrušený

Historie

Vánočka máslová 400 g (12.11.2019 08:01:38)