Chléb Šumava Náš kraj LIDL
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2018-07-12-0395
Číslo výrobku
2018-07-12-0395/0893
Zařazení dle legislativy
Obiloviny a výrobky z nich - pekařské výrobky - chléb - pšeničnožitný
Charakteristika výrobku
Chléb pšenično-žitný
Společnost
PENAM, a.s.
Cejl 504/38
Brno, 60200
Česká republika
Definice balení
EAN
4056489412922
Balení
Typ: PP sáček s potiskem, velikost: 1200 g
Způsob distribuce výrobku
obchodní řetězce
Složení
pšeničná mouka
žitná mouka
žitný kvas
pitná voda
pekařské droždí
jedlá sůl s jódem
přípravek
kmín
Přídatné látky
kyselina L-askorbová
Alergeny
1 - Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
983 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
0,9 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
0,2 g/100g
Sacharidy
47 g/100g
Z toho cukry
1,7 g/100g
Bílkoviny
6,7 g/100g
Sůl
1,4 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled: klenutý, pravidelně formovaný.
Kůrka, povrch: zlatohnědá, čistá, bez zřetelně obnažené střídky, lesklá nebo pomoučená dle regionálních odlišností.
Střídka: dobře propečená, pórovitá, pružná, stejnorodá, nedrobivá.
Vůně a chuť
Vůně: typická pečivová, příjemná, bez cizích pachů.
Chuť: typická pečivová, příjemná, po použitých surovinách, bez cizí příchuti.
Konzistence
Konzistence: střída dobře propečená, rovnoměrně pórovitá
Nadstandardní parametry
Chléb zakyselený pouze žitným kvasem. Neobsahuje žádné přídatné látky s výjimkou kyseliny askorbové.
Technologický postup
Výroba nepřímým způsobem vedení na kvas. Výroba žitného kvasu, výroba těsta, zrání těsta, tvarování, kynutí, pečení, chladnutí, krájení a balení.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Sůl do 2,5g/100g
Procesní stav
Zrušený