MÁK MODRÝ 250g
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2019-01-14-0415
Číslo výrobku
2019-01-14-0415/0900
Zařazení dle legislativy
Škrob, luštěniny, olejnatá semena a výrobky z nich
Charakteristika výrobku
ležatý sáček, pevné sváry
Společnost
Podravka-Lagris, a.s.
Dolní Lhota 39
Dolní Lhota, 76323
Definice balení
EAN
8595686701027
Balení
Typ: ležatý sáček, velikost: 250 g
Způsob distribuce výrobku
V PAP krabici uložené na paletě.
Složení
Mák modrý (Papaver somniferum L.)
250 g
Alergeny
Energetická hodnota výrobku
2110 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
38 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
4,3 g/100g
Sacharidy
11 g/100g
Z toho cukry
3,6 g/100g
Bílkoviny
22 g/100g
Sůl
< 0,01 g/100g
vláknina
20 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
· Barva tmavá až tmavě modrá
Vůně a chuť
Vůně výrazná, typická pro modrý mák
Bez cizích pachů, známek kyselosti, žluknutí nebo hořkosti
Chuť typická pro modrý mák, sladká
Konzistence
Konzistence sypká, bez hrudek
Nadstandardní parametry
- Obsah morfinových alkaloidů max. 20 ppm.
-
Technologický postup
Příjem - skladování suroviny - čištění - balení - skladování hotových výrobků - expedice k zákazníkovi
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Vlhkost nejvýše 8% hmotnosti
- Nevybarvená , tmavá až černá semena max. 5 %hm.
- Příměsi a nečistoty max. 8 %hm.
- Semena nevyzrálá, rezavé barvy max. 5%hm.
S Salmonela cfu/25g = negativní
L Listeria monocytogenes cfu/g = max.100
P Pb = max. 1,0 mg/kg
Cd = max. 0,8 mg/kg
Hg = max. 0,012 mg/kg
As = max. 0,1 mg/kg
Aflatoxin B1 = max. 2 mg/kg
Aflatoxin suma (B1, B2, G1, G2) = max. 4 mg/kg
Uživatel
Schváleno
25.1.2022 12:33:09
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Zrušený