Výrobky

Moravské párky se sýrem

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2016-06-13-0068

Číslo výrobku

2016-06-13-0068/0906

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Charakteristika výrobku

Masný výrobek tepelně opracovaný, uzený. 

Společnost

Steinhauser, s.r.o.
Karasova 378
Tišnov, 66601
Česká republika

Definice balení

EAN

281502

Balení

Typ: Baleno v ochranné atmosféře, velikost: 1000 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

75 %

sýr Gouda

15 %

pitná voda

dusitanová solící směs

cukr

stabilizátor: E450

koření

antioxidant: E300

přírodní vepřové střevo

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

1308 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

27,9 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

12,5 g/100g

Sacharidy

1,1 g/100g

Z toho cukry

1,1 g/100g

Bílkoviny

15,1 g/100g

Sůl

1,92 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled, tvar:  výrobek úhledného tvaru, bez kouřových skvrn, bez vzduchových dutin.

Vůně a chuť

Vůně: typická po uzenině, bez cizích vůní

Chuť: přiměřeně slaná, kořeněná, bez cizích chutí

Konzistence

Konzistence: tuhá, pružná

Nadstandardní parametry

Párek obsahuje 75 % masa a 15 % sýra, který dodává párku krémovitost a příjemné aroma. Surovinou pro výrobu je vepřové libové a tučné výrobní maso. K dílu se přidává sýr Gouda, který dodá příjemnou krémovist

Technologický postup

 

Vepřová  surovina+ přísady – šupinový led – kutrování – narážení – sušení – uzení – tepelné opracování (minimální tepelný účinek odpovídající 70°C/ 10minut)

Uživatel

Schváleno

27.1.2022 14:53:35

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený