Moravské párky se sýrem
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-06-13-0068
Číslo výrobku
2016-06-13-0068/0906
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Masný výrobek tepelně opracovaný, uzený.
Společnost
Steinhauser, s.r.o.
Karasova 378
Tišnov, 66601
Česká republika
Definice balení
EAN
281502
Balení
Typ: Baleno v ochranné atmosféře, velikost: 1000 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
75 %
sýr Gouda
15 %
pitná voda
dusitanová solící směs
cukr
stabilizátor: E450
koření
antioxidant: E300
přírodní vepřové střevo
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1308 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
27,9 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
12,5 g/100g
Sacharidy
1,1 g/100g
Z toho cukry
1,1 g/100g
Bílkoviny
15,1 g/100g
Sůl
1,92 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled, tvar: výrobek úhledného tvaru, bez kouřových skvrn, bez vzduchových dutin.
Vůně a chuť
Vůně: typická po uzenině, bez cizích vůní
Chuť: přiměřeně slaná, kořeněná, bez cizích chutí
Konzistence
Konzistence: tuhá, pružná
Nadstandardní parametry
Párek obsahuje 75 % masa a 15 % sýra, který dodává párku krémovitost a příjemné aroma. Surovinou pro výrobu je vepřové libové a tučné výrobní maso. K dílu se přidává sýr Gouda, který dodá příjemnou krémovist
Technologický postup
Vepřová surovina+ přísady – šupinový led – kutrování – narážení – sušení – uzení – tepelné opracování (minimální tepelný účinek odpovídající 70°C/ 10minut)
Uživatel
Schváleno
27.1.2022 14:53:35
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený